Teknoloji

WhatsApp parola ile sohbetleri koruma altına alma özelliği sunabilir

whatsapp hd fotoğraf gönderme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp parolaFacebook’un sahibi olduğu WhatsApp, geçtiğimiz nisan ayında uçtan uca şifreleme özelliğini standart hâle getirerek önemli bir hamleye imza atmış ve takdir toplamıştı. Ancak uçtan uca şifreleme de, WhatsApp ve türevi anında mesajlaşma servislerine tam anlamıyla avantaj sağlamıyor.

Platformunu mümkün olan en yüksek güvenlik seviyesine taşımak isteyen WhatsApp, bu doğrultuda yeni araçlardan faydalanmak için çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Uygulamanın yakında parola ile sohbetleri kilit altına alma özelliği sunabileceği konuşuluyor.

Uçtan uca şifreleme, telefonun fiziksel olarak ele geçirilmesi durumunda mesajların okunmasını engel olmuyor. WhatsApp parola ile koruma özelliğiyle fiziksel anlamda da daha yoğun koruma sağlamayı amaçlıyor gibi gözüküyor. Android Authority sitesinin haberine göre, ilgili güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte dileyen kullanıcılar sohbetlerini altı karakterli bir parola ile koruyabilecek.

WhatsApp parola özelliğinin ipucunu çeviri programı veriyor

Parola ile sohbetleri koruma altına alma özelliğine dair en somut işarete ise WhatsApp’ın çeviri programı veriyor. Programda “Mevcut altı haneli parolayı girin”, “Parola eşleşmedi. Yeniden deneyin.” ve “Kurtarma e-postası adresinizi girin.” gibi cümlelere yönelik referanslar göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER