Teknoloji

WhatsApp Messenger için Brezilya’da alınan engelleme kararı kaldırıldı

whatsapp iki faktörlü doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp-logo-130613

Dünyanın en popüler mobil mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp Messenger’ın başı şu günlerde Brezilya’da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ağrıyor. WhatsApp’ın yasal kurumlara yardımcı olmadığı gerekçesiyle 11 Şubat tarihinde mahkeme kararıyla WhatsApp’ın ülkedeki faaliyetlerinin engellenmesine karar verilirken, şirket vakit kaybetmeden yaptığı itirazdan olumlu sonuç aldı ve engelleme kararı kaldırıldı.

WhatsApp’ın yasal olarak ihtiyaç duyulan bilgiyi teslim etmek zorunlu olduğunun altını çizen hakim, yine de servisin tamamen engellenmesinin ağır bir karar olduğunu ifade etti. Hakim kararında WhatsApp’ın faaliyetlerinin tamamen engellenmesinin orantılılık kaidesine uygun olmadığını belirtti. WhatsApp tarafından yapılan açıklamada servisin Brezilya’daki operasyonlarında bir sorun olmadığı duyuruldu.

WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme yöntemini kullanması nedeniyle kullanıcılar sadece özel sohbetleri için şifreleme anahtarlarına erişebiliyor. Şirket de kendisinden yasal olarak talep edilse bile sohbet dökümlerini yetkili mercilere teslim etmiyor. WhatsApp’ın Brezilya’da yaşadığı sıkıntıların temelinde şifreleme yönteminin olduğu iddia edilse de, şirket davanın şifrelemeyle ilgili olmadığını vurguladı.

WhatsApp’ın Brezilya’da yaşadığı problemler diğer mesajlaşma uygulamalarının işine yaramışa benziyor. Uçtan uca şifreleme sunan bir diğer mesajlaşma uygulaması olan Telegram, Brezilya’da 2.5 milyon yeni kullanıcı kazandı.

İLGİLİ HABERLER