Manşetler

Yeni yıl mesajları WhatsApp kesintisine neden oldu

WhatsApp kesintisi

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp yılın son gününü sıkıntılı geçiriyor. 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolar gibi yüksek bir ücret karşılığında satın alınan mesajlaşma servisi geçtiğimiz eylül ayında 900 milyon aktif kullanıcı sayısına erişmesini kutlamıştı. Birden fazla platformda çalışması ve SMS ücretlerinden kurtarması WhatsApp’ı dünya çapında popüler yapan başlıca etkenler olmuştu.

Görünen o ki bu kullanıcıların büyük bir kısmı yılbaşı planlarını yapmak veya yeni yıl kutlamalarını gerçekleştirmek için servise yüklendi. Sonuç olarak da WhatsApp erişiminde sıkıntılar yaşandı. Aslında WhatsApp bundan yaklaşık iki yıl önce, Ocak 2014’te 2013’ün son gününde 18 milyar mesaj gönderildiğini söylemişti. Bu rakam bir önceki yıla göre üç kat daha yüksekti. Kaldı ki, geçen iki yıl içinde söz konusu rakamın nerelere geldiğini siz düşünün.

WhatsApp kesintisi hakkında net bir neden belirtilmiş değil, ancak dünyanın dört bir yanından kullanıcılar ara ara servise bağlanmakta ve mesajlarını göndermekte problem yaşandığını Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan rapor ediyor.

WhatsApp kesintinin sadece belirli bir kullanıcı kitlesini etkilediğini ve sorunu çözmek için çalıştıklarını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER