Teknoloji

WhatsApp Hindistan pazarı için kurumsal bir özelliği test ediyor

whatsapp durum iphone

whatsapp hindistanWhatsApp Hindistan pazarında küçük işletmelerin faydalanabileceği kurumsal bir özelliği yakında pilot proje olarak faaliyete geçirebilir. Hindistan en büyük pazarı olması nedeniyle WhatsApp için ayrı bir önem taşıyor.

Söz konusu özellik sayesinde 10 ya da daha az çalışanı bulunan işletmelerinin daha etkin müşteri yönetimi gerçekleştirebileceği söyleniyor. Bu girişim, WhatsApp’ın yıllar boyunca ücretsiz olarak devam eden faaliyetlerinin ardından para kazanmaya yönelik ilk adımı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

WhatsApp bir süre önce Matt Idema’yı şef operasyon sorumlusu (COO) görevine getirmişti. Şirketin ilk COO’su olan Ideama’nın öncelikli hedefinin WhatsApp’ın kullanıcı kitlesini paraya tahvil etmek olduğu belirtilmişti. Facebook’un bundan üç yıl önce WhatsApp için 22 milyar dolar ödediği düşünülünce bu isteğe pek de şaşırmamak gerekiyor.

Forbes’ta yer alan habere göre, hâli hazırda pilot test öncesi çalışmaları devam eden özelliğin daha sonra başka bölgelerde de kullanıma sunulması muhtemel görünüyor.

WhatsApp’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, geliştirilen her özelliğin basit, güvenilir ve güvenli olmasının hedeflendiği ve son girişimin de Dijital Hindistan hedefiyle örtüştüğü belirtildi.

WhatsApp Hindistan pazarında büyük bir gruba hizmet veriyor

Hindistan’daki aylık aktif WhatsApp kullanıcılarının sayısı 200 milyonu bulmuş durumda. Bu rakam, WhatsApp’ın toplam kullanıcı tabanının yaklaşık yüzde 15’ine tekabül ediyor. Ülkede sadece yılbaşı akşamında WhatsApp üzerinden 14 milyar mesaj gönderilmiş olması da pazarın kapasitesini net biçimde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER