Teknoloji

WhatsApp Hindistan’ın kullanıcı verisi silme isteğine uymayacak

facebook whatsapp sifreleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp hindistan facebookWhatsApp’ın kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşma kararı, şirketi Hindistan ile karşı karşıya getirdi. Hindistan’ın başkenti Delhi’nin yüksek mahkemesi, geçtiğimiz hafta WhatsApp’tan yeni gizlilik programının dışında kalacağını 25 Eylülden önce beyan eden kullanıcılardan toplanan verileri silmesini istedi. Mashable’da yer alan habere göre, WhatsApp Hindistan tarafından gelen bu karara uymayacak. Söz konusu karar, şirketin planlanmış politika ve hizmet koşulları değişikliklerini de etkilemeyecek.

WhatsApp’ın kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşma kararı, açıklandığı günden itibaren gizlilik konusunda mücadele veren kesimlerin tepkisini çekmişti. Söz konusu paylaşım kararı, Facebook’un WhatsApp’ın elindeki telefon numarası, kişi listesi, profil fotoğrafı ve durum güncellemelerine ulaşmasını sağlayacak. Facebook, bu karar sayesinde iki platformda da kullanıcı deneyiminin gelişeceğini ve kötüye kullanıma karşı daha iyi mücadele edileceğini savunuyor. WhatsApp ise tüm mesajların şifrelenmiş olmayı sürdüreceğini söyleyerek kararının arkasında duruyor.

WhatsApp Hindistan ile iki üniversite öğrencisinin başvurusu üzerine karşı karşıya geldi

WhatsApp’ın kararını Delhi Yüksek Mahkemesi’nin karşısına getiren ise iki üniversite öğrencisinin başvurusu oldu. Hintli öğrenciler, WhatsApp’ın yeni hizmet koşullarının gizliliği riske atacağını ve ülkedeki 100 milyondan fazla WhatsApp kullanıcısının haklarına zarar vereceğini iddia etti.

İLGİLİ HABERLER