Manşetler

WhatsApp hesap bilgi paylaşımını bu yöntemlerle kapatabilirsiniz

whatsapp hesap
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp hesapEn popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dün yaptığı açıklamayla aralarında telefon numarasının da bulunduğu bazı kullanıcı verilerini ana şirketi Facebook ile paylaşacağını açıklamıştı.

Her iki şirket, yeni politika sayesinde kullanıcıların arkadaşlarını daha kolay bulacağını, aynı zamanda Facebook reklam ve ürün deneyimlerinin daha da iyileştirileceğini belirtmişti. Bununla birlikte şirketlere de potansiyel müşterilere ulaşmak için yeni bir yol da açılıyor. WhatsApp, bankaların ve havayolu şirketlerinin telefon numaralarını kullanarak müşterileriyle iletişim kurabileceğini, onları sahte ödemeler veya geciken uçuşlarla ilgili bilgilendirebilecekleri şeklinde bir durum örneği vermişti.

WhatsApp, telefon numaralarının reklam verenlere satılmayacağı veya onlarla paylaşılmayacağı yönünde taahhütte bulunmuştu. Ancak yine de telefon numaranızı birçok aç markanın bulunduğu bir ortama atmak istemiyorsanız, WhatsApp’ın Facebook ile yeni bilgileri paylaşmasını önleyecek bir yol bulunuyor. Tabii ki, hızlı davranmanız gerekiyor.

İlk yöntem Motherboard sitesi tarafından veriliyor. Ancak bunu yapmak için mesajlaşma uygulamasının yeni kullanım sözleşmesini kabul etmemiş olmanız gerekiyor. Ezbere olacak şekilde gidip “Onayla” linkine tıklamak yerine, daha küçük şekilde yazılmış “daha fazla bilgi” seçeneğine tıklatın. En altta bulunan “WhatsApp hesap bilgilerimi Facebook ile paylaş” ibaresinin yanındaki kutucuğun seçim işaretini kaldırın.

Eğer, WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesini kabul ettiyseniz de, endişelenmenize gerek yok. Caymak için 30 günlük bir hakkınız var. Uygulamanın ayarlar menüsüne girin, daha sonra da hesap sekmesine tıklatın. Burada en altta yer alan Hesap Bilgimi Paylaş seçeneğinin karşısındaki düğmeyi kapalı duruma getirin. Bu şekilde Facebook ile paylaşımı kapatacaksınız. Bu işlemin geri alınamaz olduğunu, bir kere kapattıktan sonra bir daha yeniden açamayacağınızı belirtelim.

İLGİLİ HABERLER