Teknoloji

WhatsApp BlackBerry işletim sistemlerini önümüzdeki haziran ayının sonuna kadar destekleyecek

whatsapp blackberryBlackBerry OS artık ölmekte olan bir mobil platform olsa da, bu durum işletim sistemini artık kimsenin kullanmadığı anlamına gelmiyor. Sadık BlackBerry hayranları halen şirketin BlackBerry OS veya BlackBerry 10 işletim sistemli cihazlarını kullanmaya devam ediyor. Dolayısıyla WhatsApp’ın BlackBerry işletim sistemlerini destekleme süresini uzatma kararı kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

WhatsApp geçtiğimiz şubat ayında bazı eski mobil platformları desteklemeyi sonlandıracağını açıklamıştı. İlginç bir şekilde BlackBerry OS ve BlackBerry 10’un adı da desteklenmeyecek platformlar listesine girmişti. O dönem yapılan açıklamada, 2016’nın sona ermesiyle birlikte BlackBerry 10 ve BlackBerry OS ile birlikte Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS ve iOS 6 gibi işletim sistemi ve cihazlara yönelik desteğin sonlandırılacağı belirtilmişti.

WhatsApp BlackBerry platformlarıyla birlikte Nokia S40 ve Symbian S60’a olan desteğini de uzatıyor

Ancak WhatsApp BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60’a olan desteği altı ay daha sürdürme kararı aldı. Söz konusu platform ve cihazlara yönelik WhatsApp desteği 30 Haziran 2017 itibarıyla sona erecek. Diğer cihaz ve platformlara yönelik kararda ise bir değişiklik olmadı.

İLGİLİ HABERLER