Teknoloji

Western Digital’den My Book Live Personal servisi için iki yeni mobil uygulama

Western Digital My Book Live Personal, WD My Book Live depolama cihazıyla sunulan, evinizde veya ofisinizde barındıracağınız bir çeşit bulut sunucusu işlevi görüyor. Bu sürücü sayesinde kullanıcılar doküman ve dosyalarına uzaktan erişebiliyor. Eğer bu bulut servis fikri hoşunuza gittiyse ancak sürücü içindeki verilerinizi güvence altına almak istiyorsanız, WD’nin sunduğu iki uygulama işinize yarayacaktır.

Western Digital’in iPhone ve Android kullanıcılarına sunduğu iki yeni uygulama sayesinde bu cihaz kullanıcıları hareket hâlindeyken dosyalarına veya içeriklerine erişebilecek. WD 2go ve WD 2go Pro olarak adlandırılan bu uygulamalardan Pro olanı sürücü üstündeki içerikleri başka bir kişiyle paylaşılmasını önlüyor.

Temel WD 2go uygulaması sadece uzak bulut sunucusundaki dosyalara erişim sağlıyor. Bu uygulama iTunes App Store ve Android Market üzerinden ücretsiz sunuluyor. 2.99$’lık fiyata sahip olan Pro versiyonu ise dört haneli giriş kodu ile açılacak şekilde dosya paylaşımını kilitliyor. Pro uygulaması yardımıyla gerçekleştirilen fotoğraf, video veya doküman paylaşımında diğer kullanıcılara e-posta aracılığıyla gönderilecek bir bağlantı kullanılıyor.

Bu arada söz konusu uygulamaları kullanmak için yukarıda belirttiğimiz WD My Book Live depolama cihazına sahip olmalısınız. Bu cihazın 1 TB’lık versiyonu 360 TL, 3 TB’lık versiyonu ise 720 TL’lik fiyat etiketine sahip.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER