Teknoloji

Weather Underground’un iOS ve Android uygulamaları yayınlandı – Galeri

İlk hava durumu sitelerinden olan Weather Underground’un eski popülaritesine sahip olduğunu söylemek zor. Üstelik Weather Underground mobil ortam için hava durumu uygulamalarını çıkarmakta da geç kaldı. İnternetin ilk çevrimiçi hava durumu servisinin iOS ve Android’e özel uygulamaları son bir hafta içinde yayınlandı.

iOS ve Android uygulamaları birbirine oldukça yakın kullanıcı deneyimi sunuyor. Ana sayfa üç farklı bölüme ayrılmış. En üstteki bölümde, eğer mobil cihazınızın konum servisleri aktifse, bulunduğunuz şehrin hava durumu, rüzgar hızı ve yönü, nem gibi bilgiler veriliyor. Eğer konum servisleri aktif değilse, o halde karşınızda San Francisco’nun hava durumunu bulabilirsiniz. Ekranın en üstteki bölmesine dokunduğunuzda basınç, görüş durumu, GPS koordinatları gibi temel bilgiler yer alıyor. Bu alana ikinci kez dokunduğunuzda ise önümüzdeki günlerin hava tahmin raporları karşınıza çıkıyor.

Ortadaki bölümde önümüzdeki altı günün hava tahminlerini günün en düşük ve en yüksek sıcaklıklarıyla birlikte alabilirsiniz. Sayfanın en altındaki bölümde ise bir Google haritası yer alıyor. Bu harita üzerinde Weather Underground istasyonlarının yeri ve ölçtükleri hava sıcaklıkları gösteriliyor. Harita üzerinde kullanılabilecek radar, uydu görüntüleri gibi çeşitli katmanlar da bulunuyor.

Kullanıcılar sık kullandıkları konumları favoriler sekmesine ekleyebilir. Eğer hâlihazırda bir Weather Underground hesabınız varsa, mobil uygulama üzerinden giriş yapmanız mümkün. iOS uygulaması iOS 4 ve üzeri, Android uygulamasıysa Android 2.2 ve üzeri yazılımın yüklü olduğu cihazlar tarafından kullanılabiliyor. Her iki platformda da ücretsiz olarak sunulan bu uygulamaların bağlantılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: Weather Underground iOS ve Android Uygulamaları
[nggallery id=777]

İlgili – iOS App Store
İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER