ManşetlerUlaşım

Volkswagen Golf GTE elektrikli hibrit otomobil 2014 bitmeden yollara çıkacak

Volkswagen yeni nesil Golf GTI serisine ait bazı detaylar verdi. Yeni otomobil elektrikli hibrit (PHEV) özelliğe sahip ve Golf GTE adını taşıyor.

volkswagen-golf-gte-220214

PHEV otomobiller normal bir motorun yanı sıra harici güç kaynağından şarj edilen bir elektrikli motor da barındırıyor. Bunun sayesinde kısa mesafeli sürüşler tamamen elektrik enerjisiyle gerçekleştiriliyor, uzun mesafelerde normal motor devreye giriyor, bu sırada da elektrikli motorun şarj işlemi gerçekleştiriliyor.

Golf GTE’de 1.4 litrelik TSI motor ve ayrıca bir elektrik motoru bulunuyor; toplamda 200 beygir gücü ve 350 Nm tork üretiliyor. Elektrik motoronun 8.8kWh lityum iyon bataryası tek bir şarjla yaklaşık 50 km. yol yapmaya olanak sağlıyor. Ayrıca elektrik motorunun ürettiği en yüksek hız 130 km/h’yi geçmiyor. Ancak benzinli motorun da devreye girmesiyle birlikte maksimum hız 217 km/h’ye kadar yükseliyor.

Otomobilin 0-100 km/h hızlanması 7.6 saniyede gerçekleşiyor. Halbuki geçen yılın GTI modeli bu hızlanmayı 6.5 saniyede gerçekleştirebiliyordu. Ancak GTE’nin 188 mpg’lik yakıt tasarrufu sağladığını ve kilometre başına sadece 35 gr. CO2 salınımı yaptığını belirtmek gerekiyor.

Golf GTE’nin elektrik motorunun bataryası frenleme esnasında açığa çıkan enerjiyle şarj ediliyor. Bunun yanı sıra normal elektrik şebekesi üzerinden de şarj işlemi gerçekleştirilebiliyor. Otomobili bir şarj ünitesine bağlayarak iki buçuk saat gibi bir süre içnde şarj etmek mümkün oluyor. Otomobille birlikte şarj ünitesinin sunulup sunulmayacağıysa şu an için bilinmiyor.

Golf GTE’de LED farlar, 8 inç Discover Pro uydu navigasyon paneli, DAB radyo ve Bluetooth gibi özellikler bulunuyor.

Volkswagen Golf GTE’nin fiyatının ağustos ayında belli olması ve otomobilin 2014 bitmeden yollara çıkması planlanıyor. 6 Mart tarihinde başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda bu otomobilin gösterimi de gerçekleştirilecek.

İlgili >> Gizmag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER