BilimUlaşım

Volkswagen emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı için özür diledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vw-golf-190915

Volkswagen’in ABD’de sattığı dizel motorlu otomobillerin emisyon testlerinde oynama yaptığı geçtiğimiz hafta ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından ortaya çıkarılmıştı. Söz konusu oynama sayesinde Volkswagen otomobillerinin gerekli temiz hava standartlarına uyumlu hâle geldiği belirtilirken, Volkswagen Başkanı Martin Winterkorn imzasıyla yapılan açıklamada manipülasyon itiraf edildi.

Yapılan açıklamada Volkswagen Grubu yönetim kurulunun EPA’nın bulgularını son derece ciddiye aldığı belirtilirken; Winterkorn, kamuoyu ve müşterilerinin güvenini zedeledikleri için kişisel olarak çok üzgün olduğunun altını çizdi. Sorumlu kurumların tamamıyla işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını belirten Volkswagen Başkanı, bu süreçte gereken şeffaflığı sergileyeceklerini de vurguladı.

Volkswagen’in olayın soruşturulması için gerekli başvuruyu yaptığını söyleyen Martin Winterkorn, hem kendi şirket içi kurallarının hem de yasaların ihlâl edilmesini hoş göremeyeceklerini belirtti.

Müşterilerinin ve kamuoyunun güveninin kendileri için en önemli varlıklardan biri olmayı sürdüreceğini söyleyen Winterkorn, Volkswagen’in insanların güvenini yeniden güçlü biçimde tesis etmek için gereken her şeyi yapacağının altını çizdi. Winterkorn, bunun hem kendisi hem de yönetim kurulu için öncelik olduğunu dile getirdi. Volkswagen gerekli düzenlemeleri yapana kadar emisyon testlerinde manipülasyon yapılan otomobillerin satışı durdurulacak.

İLGİLİ HABERLER