Ulaşım

Volkswagen başka bir dizel motorunun emisyon testlerinde hile yaptığını reddediyor

Volkswagen, başka bir dizel motorunun da emisyon testlerinde gizli yazılım kullanarak hile yaptığı iddiasını reddetti. Temiz Hava Yasası’nın ihlâl edildiğine ilişkin bir bildirimde bulunan ABD Çevre Koruma Ajansı; Volkswagen, Audi ve Porsche’lerde kullanan 3 litrelik dizel motorlarlarda da 11 milyon dizel motorda kullanılan yazılım hilesinin kullanıldığını öne sürdü.

Volkswagen ise internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamayla ABD Çevre Koruma Ajansı’nın iddialarını reddetti ve 3 litrelik V6 dizel motorlarında emisyon testlerini yanıltmaya yönelik bir yazılımın kullanılmadığını iddia etti.

Emisyon skandalının kapsamının daha geniş olduğu iddiası, Volkswagen’in başındaki dertlerin sayısını biraz daha artırabilir. Emisyon hilesinin maliyetini yeni yeni hesaplamaya başlayan şirket, zararın 90 milyar dolara çıkma ihtimalinin ortaya çıkmasıyla birlikte CEO Martin Winterkorn ile yollarını ayırmıştı.

Skandalın başka bir motora daha sıçraması durumunda potansiyel sonuçların daha da ağırlaşması kaçınılmaz görünüyor. Volkswagen kendisinden oldukça emin gözükse de, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın iddiasının titizlikle inceleneceğini tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER