Ulaşım

Emisyon skandalıyla uğraşan Volkswagen’in yeni CEO’su Matthias Müller

volkswagen-ceo-matthias-muller-260915

Şu sıralar emisyon skandalı ile boğuşan Volkswagen yeni bir genel müdür bulmak için fazla zaman harcamadı. Porsche’un patronu Matthias Müller VW’nin yeni CEO’su oldu. Müller’in adı son zamanlarda Martin Winterkorn’un muhtemel halefleri arasında geçiyordu. Martin Winterkorn geçtiğimiz çarşamba günü, Volkswagen emisyon skandalının hemen arkasından istifa etmişti.

Winterkorn veda mesajında Volkswagen’in personel bakımından taze bir başlangıca ihtiyaç duyduğunu kaydetmiş ve istifasıyla birlikte bu taze başlangıç için yolu açtığını vurgulamıştı. Müller, Volkswagen’in sahibi olduğu Porsche’yi 2010 yılından beri yönetiyordu.

Müller, yerine birisi bulununcaya kadar Porsche’nin dümeninde de kalmaya devam edecek. Volkswagen bunun için bir takvim açıklamadı. Müller, yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, en acil görevinin maksimum şeffaflık ve mevcut durumlardan en doğru sonuçları çıkararak Volkswagen Group’a olan güveni geri kazanmak olduğunu kaydetti. Liderliği altında Volkswagen’in sektördeki en sıkı uyumluluk ve devlet standartlarını geliştirmek ve uygulamak için her şeyi yapacağını da sözlerine ekledi. Bunu başardıkları takdirde Volkswagen’in, yenilikçi gücü, güçlü markası ve her şeyin üstünde, işinin ehli ve yüksek düzeyde motive olmuş ekibiyle bu krizden daha önce olduğundan daha güçlü şekilde kurtulma fırsatına sahip olduğunun altını çizdi.

ABD Çevre Koruma Bürosu Volkswagen’i bir cihaz yardımıyla emisyon testlerinde hile yapmakla ve hava kirliliği düzenlemelerinin etrafından dolaşmakla suçlamıştı. Volkswagen bunun ardından dünya çapında 11 milyon aracın emisyon ile ilgili sorundan etkilendiğini açıklamıştı. Şüpheli modeller 2009 ile 2015 yılları arasındaki Jetta, Beetle, Golf ve Audi A3’ü, ayrıca 2014 ve 2015 model Passat otomobilleri kapsıyor.

Volkswagen emisyon skandalının patlak vermesinin ardından milyarları bir kenara ayırmak zorunda. Çevre Koruma Bürosu, Volkswagen’i Temiz Hava Kanununu ihlâl etmekle suçluyor ve bu suçlama sonucunda Alman otomotiv şirketi 18 milyar dolarlık cezayla karşı karşıya kalabilir. Bu arada ABD Adalet Bakanlığı’nın da Volkswagen’in faaliyetleriyle ilgili olarak cezai soruşturma başlattığı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER