Ulaşım

Volkswagen Audi yazılımının test esnasında emisyon değerleriyle oynayabileceğini doğruladı

volkswagen avrupa birliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

volkswagen audiVolkswagen grubunun başını bir yılı aşkın bir süredir ağrıtan emisyon skandalının varılan anlaşmayla kapandığı düşünülüyordu. Ancak yeni iddia ve gelişmeler, bu defterin biraz daha açık kalabileceğini gösteriyor. Kısa süre önce Volkswagen grubunun şirketlerinden biri olan Audi’nin de emisyon testlerinde oynama yaptığı iddia edilmişti. Volkswagen Audi markalı otomobillerin testlerinde kullanılan yazılımın emisyon sonuçlarıyla oynayabileceğini doğruladı.

Otomatik şanzımanlı otomobiller, kullanılan yazılım sayesinde vites değişimlerini karbondioksit ve nitrik oksit emisyonu değerlerini aşağıya çekebiliyor. Bu da otomobillerin normalde olduklarından daha ekonomik görünmesini sağlıyor. Volkswagen’den yapılan açıklamada şanzımanın normalde sadece sürüş koşullarına göre kendisini ayarladığı belirtildi.

Volkswagen Audi yazılımı nedeniyle yeni bir incelemeye maruz kalabilir

Volkswagen’den gelen bu itiraf, şirketin önümüzdeki günlerde yine sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalması ihtimalini artırıyor. Gelen haberler de, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın yeni bir inceleme için hazırlık yaptığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER