Teknoloji

Vodafone’un Facebook’a özel telefonu Avrupa’da piyasaya çıkıyor: Vodafone 555 Blue

Vodafone yurtdışında yeni bir Facebook telefonu çıkardı. Vodafone 555 Blue adı verilen bu telefon QWERTY klavyesi ve ucuz fiyatıyla özellikle gençlerin fazlasıyla ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Vodafone 555 Blue’da 2.4 inç’lik, dokunmatik özelliği olmayan bir ekran ve atanmış Facebook tuşu da barındıran bir QWERTY klavye yer alıyor. Bu tuş fotoğraf, bağlantı veya herhangi bir şeyin paylaşımı için ayarlanabiliyor.Telefonun arkasında 2 megapiksellik LED flaşlı kamera yer alıyor. Ön yüzünde Facebook üzerinden Skype görüşmeleri yapmayı sağlayacak bir kamera daha olsa iyi olurdu, ancak Vodafone bunu tercih etmemiş. microUSB portu aracılığıyla hem bilgisayara bağlanan hem de şarj edilebilen bu cihazda 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve 16 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da bulunuyor. Önceden yüklü gelen Opera Mini 5 internet tarayıcısı ise web’de gezinme görevini üstleniyor. Telefonda 3G veya WiFi desteğinin bulunmuyor olması handikap, bu durum kullanıcıların fotoğraf veya durum güncellemesi paylaşımı için yavaş olan EDGE bağlantısına mahkum olacakları anlamına geliyor.

Vodafone’un bu telefonuna İngiltere’dekiler 100 pound’luk ön ödemeli tarife karşılığında sahip olacak. Öte yandan bu telefonun çok yakında Avrupa geneline yayılacağı söyleniyor.

İlgili – Vodafone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER