Teknoloji

Vodafone’dan kotasız, adil kullanımlı Cepnet tarifeleri

Vodafone’un Türk halkını mobil internetle tanıştırma çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Şirket sunduğu farklı tarife seçenekleriyle 3G interneti daha fazla kullanılabilir hâle getirmeyi hedefliyor. Ah, bir de şu “adil kullanım” saçmalığı olmasa…

Şirketin son duyurduğu mobil internet tarifesi olan Cepnet ile aboneler günde 50 kuruşa sınırsız internete bağlanma imkânı yakalıyorlar. Aya vurduğumuzda hemen hemen 15 TL’lik bir maliyeti var. Eğer Aylık Cepnet paketi alırsanız, ödeyeceğiniz miktar ise 7.99 TL’ye düşüyor. Ancak yazının başında da belirttiğimiz gibi işin bir de “adil kullanım bedeli” var. Eğer günlük kullanımınız 5 MB’ı geçecek olursa, bağlantı hızınız otomatik olarak 96 kbps’ye düşürülüyor. Artık tüm akıllı telefonların normal web sitelerini açabildiği bir ortamda bu 5 MB’lık limiti aşmak an meselesi. Ondan sonra yavaş hızla mobil internetin nasıl bir zevki olur, tartışma konusu.

Adil kullanım bedeli dışında, Vodafone’un Cepnet tarifesinde kota aşımı, ekstra veri için ücretlendirme gibi şeyler söz konusu değil. Günlük 50 kuruş karşılığında ne kadar veri indirirseniz indirin. İlk 5 MB’a kadar 3G hızında, daha sonra ise GPRS hızıyla idare etmek zorunda kalacaksınız. Vodafone’un konuyla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor.

VODAFONE’DAN GÜNDE 50 KURUŞA HERKESE MOBIL İNTERNET KEYFİ

Türkiye’de en gelişmiş 3G teknolojisiyle hizmet veren Vodafone, faturalı  ve faturasız hatlarda sınırları  kaldıran yeni Cepnet mobil internet tarifesi günde 50 kuruş’a herkese sınırsız mobil internet keyfi sunuyor. Vodafoneun yeni Cepnet tarifesi internet tutkunlarına her an her yerden internete bağlanma özgürlüğü sunarken, günde sadece 50 kuruşa internetin sınırlılarını genişletiyor.

23 Nisan 2010, İstanbul – Dünyada 3G teknolojisinin öncüsü olan Vodafone, Türkiye’de müşterilerinin memnuniyetini artırma ve ihtiyaçlarını karşılayarak değer yaratmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vodafone 3G hizmetlerinde yeni Cepnet tarifesiyle müşterilerine sunduğu sınırsız mobil internet ayrıcalığını, faturalı ve faturasız hatlarda yeni bir bakış açısıyla genişletiyor.

Türkiye’de ilk defa cep telefonundan internet sınırlarını ortadan kaldıran Cepnet tarifesi,  faturalı veya faturasız hat sahibi Vodafone abonelerine çok avantajlı günlük ve aylık fiyatlarla sınırsız internet deneyimi yaşamasını sağlıyor. Faturalı ve faturasız hat sahiplerinin 3G+ farkı ile her an, her yerde cep telefonundan internete özgürce bağlanmaları için hazırlanan Cepnette taahhüt veya kota şartı bulunmuyor.

Vodafone Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Gökhan Öğüt Cepnet tarifesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“3G lansmanında abonelerimiz için fark yaratan fiyatlandırma yaklaşımımızı bir adım öteye taşıyarak sınırsız Cepnet tarifesini hayata geçirdik. Amacımız Türkiyede herkesin mobil internet keyfi yaşamasını sağlamak. Vodafone Türkiye?nin yeni Cepnet mobil internet tarifesiyle özellikle internet tutkunlarını; kontrat, formalite ve kota endişesi yaşamadan günde sadece 50 kuruşa mobil internet keyfi yaşayabilecekler.”

İLGİLİ HABERLER