Teknoloji

Vodafone’dan 3G hizmetlerinin tanıtımı var, fiyat yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-3g-timuray-colao-300-x-278Avea ile aynı anda Vodafone’un da Maslak’taki binasında 3G ya da Vodafone’un deyimiyle 3G+ servisinin tanıtım toplantısı yapılıyordu. Ne yazık ki, basın toplantısına katılma fırsatı bulamadık, ancak toplantının üzerinden fazla zaman geçmeden basın bülteni elimize ulaştı.

Basın bültenine göz attığımızda, Vodafone Türkiye’de işlerin düzelmeye doğru gittiğini anlıyoruz. Daha önce çıkan dedikodular Vodafone’un Türkiye’den çıkmak istediği, hisselerini Deutsche Telekom’a devredeceği yönündeydi. Vodafone’un Türkiye’de kalmasını çok isteriz, işler iyi gidiyorsa bundan memnuniyet duyarız.Vodafone da Turkcell gibi 3G hizmetini tüm Türkiye’de aynı anda başlatacakmış. Herhangi bir ücret bilgisinin verilmediği bültende servislerin ve ürünlerin tanıtımı yapılıyor. Yazının devamında basın bültenini bulabilirsiniz.

Vodafone, 3G hizmetlerini 3G+ farkıyla bütün Türkiye’de aynı anda başlatıyor

Vodafone, gelişimine öncülük ettiği ve 5 kıtada, 16 ülkede verdiği hizmetleriyle dünya lideri olduğu 3G teknolojisini, 30 Temmuz’dan itibaren, Vodafone 3G+ markasıyla Türkiye’nin 81 ili ile buluşturacak. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, dünya 3G lideri Vodafone’un, bu uluslararası tecrübesi ve birikiminin Türkiye altyapısının oluşturulmasına aktarıldığını, ve bu sayede Vodafone 3G+ ile abonelerine yüksek kalitede hizmet vererek fark yaratacaklarını söyledi. Vodafone Türkiye olarak 1 Nisan 2009 tarihinde başlattıkları uzun dönemli stratejik programın sonuçlarını almaya başladıklarını belirten Timuray, “?Vodafone’da Fark Var’ diyerek başladığımız yolculukta iş ortaklarımızla birlikte kazandığımız ivmeyi 3G+’la daha da ileriye götüreceğiz” dedi. Basın toplantısına 3G ile görüntülü olarak bağlanan Vodafone Group CEO’su Vittorio Colao da Türkiye’nin 17. ülke olarak Vodafone 3G şebekesine katıldığını belirterek “Türkiye’ye bağlıyız; sürekli geliştirdiğimiz şebekemizle ve hizmetlerimizle daha uzun süre Türkiye’de olacağız, Türkiye’ de işlerimiz iyileşiyor, son dönemdeki olumlu performans sonuçlarından memnunuz”, dedi.

27 Temmuz 2009, İstanbul – Vodafone, 30 Temmuz’dan itibaren Türkiye’de vermeye başlayacağı 3G hizmetlerini, düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Vodafone 3G+’a ilişkin bilgiler verildi ve abonelere sunulacak hizmetler tanıtıldı. Serpil Timuray toplantıda yaptığı konuşmada, Vodafone 3G+ hizmetlerinin, hem teknolojik altyapı, hem de abonelere sunulan hizmetler ve cihazlar bakımından fark taşıdığını belirtti. Timuray, Vodafone’un hâlihazırda 16 farklı ülkede 3G hizmetlerini vermekte olduğunu söyleyerek, burada edinilen tecrübenin 30 Temmuz’dan itibaren Türkiye’deki Vodafone abonelerine sunulacağını ifade etti.

Vodafone İcra Kurulu Başkanı Timuray, müşteri odaklı, yenilik peşinde, başarıya tutkun ve yerel köklerle bir dünya şirketi olma prensibiyle, tüm iş ortakları ve çalışanlarıyla birlikte “müşterileri tarafından takdir edilen iletişim uzmanı olma” misyonuyla çalıştıklarını belirtti. Nisan ayında başlattıkları uzun vadeli stratejik programın olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

Bu süreçte güçlü bir marka yaratmaya odaklandık ve reklam temamızı “Vodafone’da fark var” olarak yeniledik. Son 4 ayda 56 yeni mağaza açtık. Mağazalarımızın sayısı 826’ya, dağıtım kanallarımızın sayısı 34’e, toplam alt bayilerimizin sayısı ise 14.600’e ulaştı. 3G de dahil toplam 13.000 baz istasyonuna sahibiz. 2009 – 2010 birinci çeyrek (Nisan- Haziran 2009) finansal sonuçlarımızla abone başına gelirimizde (ARPU) son çeyreğe göre yüzde 23; ciromuzda ise yüzde 15,5’lik artış sağladık. Halihazirda gerek abone pazar payı gerekse ciro pazar payında 2. operator konumumuzu ileriki dönemde daha da guclendirecegiz..”

Numara taşınabilirliğinin operatörlere etkisi konusunda da çeşitli yorumların yapılmakta olduğunu söyleyen Timuray konuya ilişkin olarak şöyle dedi: “2008 Kasım – 2009 Mart ayları arasında abone kaybettik. Ancak bu eğilim Nisan 2009’dan itibaren tamamen tersine döndü ve Nisan-Temmuz arasında 335.000 abone ile en fazla net abone kazanan operatör Vodafone oldu. Ayrıca aktif aboneye odaklanma stratejimizle abone başına gelirde de artış sağladık.”

Serpil Timuray, 3G ile internete erişimin önündeki kısıtlamaların kalkacağını, dünyadaki kullanım trendlerine ve Vodafone dünya tecrübelerine paralel olarak, Türkiye’de de mobil genişbant ve mobil internet kullanımında büyük bir potansiyel olduğunu, Vodafone 3G+ hizmetlerini bu potansiyeli göz önünde bulundurarak tasarladıklarını dile getirdi.

Timuray, Vodafone 3G+ ile abonelerine süper hızlı mobil internet kullanımlarında üstün müşteri memnuniyeti sunacaklarını ve abonelerin ihtiyaçlarına göre; multimedya içerik, multimedya iletişim, kullanım kolaylığı, ve lokasyon bazlı olarak kategorilenmiş hizmetler sunacaklarını iletti. Her kategoride Vodafone’a özgün bu hizmetleri, kullanışlı hale getirecek en uygun cihazlarla birlikte sunacaklarını ifade etti.

Vodafone 3G+ tanıtım toplantısında internet kullanım kolaylığı sağlayan Webşın, E-posta çözümü sunan E-posta Sihirbazı, her yerden tüm sosyal ağınızla iletişiminizi sağlayan Vodafone People, lokasyon bazlı iletişimi kolaylaştıracak Vodafone Taksi, görüntülü konuşma ve Mobil TV hizmetleri tanıtıldı. Yenilenen Vodafone SIM kartın da ilk kez tanıtıldığı toplantıda ayrıca, her yerden her an internete bağlanılmasını sağlayan ve 2004 yılında GSMA kurumsal pazarda en iyi kablosuz servis ödülü alan Mobil Modem, evden ve işten erişimi kolaylaştıran çoklu kablosuz modem ve kablosuz router ile babycam ve 3G uyumlu cep bilgisayarı ve netbook gibi cihazlar hakkında bilgi verildi.

Serpil Timuray, “Vodafone 3G+ paketlerimizi herkes tarafından erişilebilir olma prensibiyle, kullanım tarzına göre ve makul fiyat seçenekleriyle oluşturduk. Bununla birlikte paketlerimizi müşterimizin maliyet kontrolünü saglayan ozel fiyat programi ile sunacağız.” dedi.

İLGİLİ HABERLER