Manşetler

Vodafone Türkiye yeni yatırım programını paylaştı, Blade V aralıkta Türkiye’de

Vodafone Türkiye son 15 çeyrek yıldır toplam abone sayısını kesintisiz şekilde artırıyor. Toplam gelir pazar payını yüzde 30.6’ya çıkaran şirket yeni yatırımlarını ve marka kimliğini düzenlediği bir basın toplantısıyla paylaştı.

vodafone-blade-v-191113 (350 x 617)Yapılan duyurular arasında en fazla dikkat çeken Blade V adlı akıllı telefon oldu. Vestel’in Manisa’daki tesislerinde üretilecek olan bu telefon hakkında fazla bir bilgi verilmedi, ancak Android işletim sistemiyle çalışacak. Telefonla ilgili detayların piyasaya çıkacağı aralık ayı içerisinde netleşmesini bekliyoruz.

Bu arada Vodafone yaklaşık 40 milyon TL yatırım bedeli ve 350 kişilik istihdam ile açacağı Şanlıurfa Çağrı Merkezine de değindi. Yakın tarihte faaliyete geçecek bu çağrı merkeziyle birlikte kalkınma konusunda öncelikli bölgelerden olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi içinde yeni bir iş kapısı açılmış olacak.

Toplantının soru cevap bölümünde 4G ile ilgili sorulara da cevap verildi. Vodafone Grubu’nun bugüne kadar 14 ülkede 4G’yi hayata geçirdiği ve bazı ön şartlar sağlandığı takdirde Türkiye’de de hizmete hazır olunduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili detayları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

VODAFONE TÜRKİYE’DEN YENİ YATIRIMLARLA DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAREKETİ

15 çeyrektir toplam abone sayısını kesintisiz artıran ve toplam gelir pazar payında %30,6’ya erişen Vodafone Türkiye, yeni yatırımlarıyla birlikte yeni marka kimliğini de açıkladı. Türkiye’yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarmak için güçlü yatırım programını hayata geçiren şirket, “Dijital Dönüşüm Hareketi” olarak adlandırdığı bu yeni dönemde Türkiye’nin lider mobil iletişim şirketi olmaya odaklanacak.
 
Vodafone Türkiye, yeni güçlü yatırım programını açıklarken yerli üretim akıllı telefonun da müjdesini verdi. Aralık ayında Türkiye’de piyasaya sunulacak Vodafone Blade V adlı cihaz, Vodafone Türkiye’nin “herkes için teknoloji” vizyonu doğrultusunda fiyat performans açısından avantajlı öneriler ile tüketiciler ile buluşacak.
 
Şirketin paylaştığı yatırım planında yer alan önemli bir diğer kalem de yaklaşık 40 milyon TL yatırım bedeli ve 350 istihdam ile açılacak Şanlıurfa Çağrı Merkezi oldu.

19 Kasım 2013, İstanbul – Vodafone Türkiye, 2013-2014 mali yılı yarıyıl finansal sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında, yeni stratejik planını ve yeni marka kimliğini açıkladı. Toplantıda Vodafone Türkiye’nin yeni dönemindeki güçlü yatırım planları da anlatıldı.
 
Vodafone Türkiye’nin “Dijital Dönüşüm Hareketi” olarak tanımladığı yeni dönem, yatırımlarla şekillendiriliyor. Türkiye’nin, dijitalleşen yeni dünyada önemli bir merkez haline geleceğini öngören Vodafone Türkiye, bu dönüşüme liderlik etmeye aday olduğunun altını çizdi. Vodafone Grubu’nun global gücünü Türkiye’ye taşıyan şirket bu farkını yeni dönemde de daha güçlü olarak gösterecek.
 
Vodafone Türkiye’nin güçlü yatırım döneminde atacağı önemli adımlardan biri de yerli üretim akıllı cep telefonu olacak. Vodafone Blade V adı ile Türkiye’de üretilip önümüzdeki ay piyasaya çıkacak cihazın avantajlı paketler ile tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor.
 
Vodafone Türkiye’nin kamuoyuyla paylaştığı bir diğer dikkat çekici yatırım ise Şanlurfa’ya yakın bir tarihte kurulacak çağrı merkezi oldu. Yaklaşık 40 milyon TL yatırım ile 350 çalışan ile hayata geçecek merkezin kent ekonomisine önemli katkılar yapması bekleniyor.

Vodafone Türkiye’nin yeni dönemi yeni marka kimliği ve bu doğrultuda bugün yayına girecek olan yeni reklam filmleri ile de taçlandırılıyor. Marka kimliğini tek çatı altında toplayarak güçlendiren Vodafone, teknolojinin günlük hayatta yarattığı küçük mucizelere atıfta bulunarak “Mucizeler Vodafone’da İşte Bu Kadar Kolay” diyor.
 
Öğüt: 4 yılın sonunda başarımızı ispat ettik, şimdi Türkiye’yi dijitalleşmesini hızlandıracak yeni dönemin lider şirketi olmaya adayız

2013-2014 mali yılı, ilk yarıyıl finansal sonuçlarına göre toplam gelir pazar payını %30,6’ya çıkaran şirketin yeni döneminde stratejik planları, 1 Kasım 2013 itibariyle görevi devralan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt tarafından anlatıldı. Öğüt toplantıda şu şekilde konuştu:
 
“Dünyanın ekonomik ekseni batıdan doğuya doğru kayarken, gelişmekte olan ülkeler dijital bağlantılı yeni dünyanın yeni merkezi konumuna yükseliyor. Türkiye, bu dönüşümün en önemli aktörlerinden biri. Biz de Vodafone Türkiye olarak Türkiye’nin dijitalleşmesini hızlandıracak yeni dönemin yeni lideri olmaya adayız. 2009 yılında lanse ettiğimiz stratejik programımızda başarılı dört yılı geride bıraktık. Stratejik dönüşümümüzle rüştümüzü ispat ettik ve dört yıl içinde gelir pazar payımızı %18,6’dan %30,6’ya çıkardık. 2006 yılından bu yana toplam 12 milyar TL yatırım yaptık, bir o kadar da vergi hacmi yarattık. Gelirler, kârlılık, pazar payı, abone sayısı ve konuşma süresi bakımından yeni rekorlarla kapattığımız Mart 2009-Eylül 2013 dönemi, başarımızın güzel bir yansıması ve bir güven markası olma amacımıza sağlam adımlarla ilerlediğimizin önemli bir göstergesi oldu. Bugün artık gündemimizde Türkiye’yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarmak var. Vodafone Türkiye olarak kendimizi bu geleceği gerçek kılacak dönüşümün lideri olmaya aday olarak konumluyoruz ve yatırımlarımızla şekillendireceğimiz “Dijital Dönüşüm Hareketi”ni ilan ediyoruz.”
 
Vodafone Türkiye’nin dünyaya örnek olan “Türk Reçetesi”nin en önemli maddesi yatırımlarla büyümeye devam edeceğinin altını çizen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, “Yatırımlardan beslenen ve Vodafone Grubu içinde büyük başarı elde eden ?Türk Reçetesi’ni uygulamaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Bu yeni yatırımlardan ikisini bugün sizlerle paylaşmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bunlardan ilki Türkiye’de üretim için siparişini verdiğimiz ve tüketicilere sunmak için heyecan duyduğumuz Vodafone Blade V adlı telefonumuz. Önümüzdeki ay piyasada olacak Vodafone Blade V’yi, teknolojiyi herkes için erişilebilir kılmak vizyonumuz doğrultusunda avantajlı teklifleri ile tüketicileriyle buluşacak.  

Diğer yandan Türkiye’nin kalkınması için özellikle önem verdiğimiz istihdam sağlama konusunda değerli bir adım daha atarak Şanlıurfa’da 40 milyon TL yatırım ile 350 istihdam ile yakın bir tarihte açacağımız çağrı merkezini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de yatırımlarımızı artırarak sürdürme kararlılığında olduğumuzu, faaliyetlerimize bu bilinçle her zamankinden daha güçlü ve güvenle devam ettiğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.
 
“Mucizeler Vodafone’da İşte Bu Kadar Kolay”
Vodafone’nun yeni marka kimliğinin de bu atılımının bir ayağı olduğunu belirten Öğüt şöyle konuştu:
Marka kimliğimiz ile pazarın cesur, dinamik, hep bir çözüm bulan, dengeleri değiştiren aynı zamanda canayakın, dürüst, kendinden emin oyuncusu olduk. Markamız da artık Türkiye pazarında kendini kanıtlamaya çalıştığı dönemi kapattı. Daha büyük hamleler yaparak büyüyeceğimiz yeni dönemde odağımızı tek ve güçlü bir marka amacı etrafında toparladık. Teknolojinin hayatımıza getirdiği küçük mucizeleri, Vodafone’nun kolaylık konsepti ile birleştirip “Mucizeler Vodafone’da İşte Bu Kadar Kolay” diyoruz. Yeni reklam kampanyamız ile de Türkiye’nin dijital dönüşümünün kitleler ile buluşmasını amaçlıyoruz. Vodafone Türkiye olarak daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermeyi sürdüreceğiz.”
 
Öte yandan toplantıda 4G süreci ile ilgili sorulara yanıt veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şöyle konuştu:

“Vodafone Grubu bugüne kadar 14 ülkede 4G’yi hayata geçirmiş bir operatör. Bazı önşartlar sağlandığı takdirde 4G için hazırız. Öncelikle baz istasyonları arasında fiber transmisyon ağınının tamamlanmış olması gerekiyor. Bugün itibariyle mükerrer yatırımlar yapılmaması ve ülke kaynaklarının daha etkin kullanılması için fibere erişim şartlarının belirlenmesi için beklediğimiz regülasyon kararları var.

Bir diğer ön şart ise veri gelirlerinin artması ve akıllı telefon penetrasyonunun yükselmesi olduğunu düşünüyoruz. Bunun da en önemli göstergesi akıllı telefon penetrasyonu. Bugün sadece her 4 aboneden biri akıllı telefon sahibiyken, 4G lansmanı yapılan ülkelerde bu oran %50’den fazla. Bu seviyelere gelindiği takdirde, operatörlerin 4G yatırımlarını gerekçelendirecek kaynakları olacak. 4G’ye geçiş için bir diğer önemli konu da tüm paydaşların etkin bir biçimde diyalog kurarak süreç ile ilgili önerilerini paylaşmasıdır. Ayrıca kaynakların daha etkin kullanılması adına şebeke paylaşımının şehir içinden ziyade sadece nüfus yoğun olmayan bölgelerde, şehirdışında ve  karayollarında hayata geçmesinin gerektiğini düşünüyoruz.”

İLGİLİ HABERLER