Manşetler

Vodafone Smart Tab 6 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-smart-tab-6-1

Vodafone, yeni akıllı telefonu Smart 6 ile birlikte yine aynı seriye dahil ettiği tableti Smart Tab 6’yı da görücüye çıkardı. Smart 6 ile tasarım bakımından oldukça benzer özelliklere sahip olan Smart Tab 6, “4G uyumlu ilk operatör markalı tablet” unvanını da taşıyor.

vodafone-smart-tab-6-6

Vodafone Smart Tab 6, 9.6 inç HD ekran ile birlikte geliyor. Söz konusu ekran kullanıcılara 1200 x 800 piksel çözünürlüğe sahip. Özellikle sürekli yanında taşıyabilecekleri uygun fiyatlı bir tablet arayanlar için, Vodafone Smart Tab 6’nın ekran değerleri ve kalitesi makul bir işlev görecektir.

vodafone-smart-tab-6-7

7.99 mm.’lik oldukça ince bir kasaya sahip olan Vodafone Smart Tab 6, tartıda 406 gram çekiyor. 9.6 inç’lik ekran boyutuna rağmen, Vodafone Smart 6 Tab elde oldukça hafif bir hissiyat sağlıyor. Tabletin kenarlarında kulaklık jakı, USB girişi, ses kontrol ve güç butonları bulunuyor. SIM ve microSD kart girişleriyse arka panelin üstüne yerleştirilmiş. Arka panele yerleştirilen 5 megapiksel kameraya cihazın önünde 2 megapiksellik bir diğer kamera eşlik ediyor.

vodafone-smart-tab-6-5

Vodafone Smart Tab 6’nın ana ekranında kullanıcıları, tıpkı Vodafone Smart 6’da olduğu gibi, uygulamaları bir araya getiren özel klasörler karşılıyor. Google uygulamaları, “Google” klasörü altında toplanırken; Vodafone’un kendi imzasını taşıyan uygulamalara da Vodafone klasörü üzerinden erişiliyor. Vodafone Türkiye, yeni akıllı telefonunda sunduğu Digiturk Play ve Spotify fırsatlarını Vodafone Smart Tab 6 kullanıcılarına da sunuyor.

vodafone-smart-tab-6-9

Vodafone Smart Tab 6, yatay pozisyonda kullanıldığı zaman Google Chrome, Takvim, E-posta, Facebook ve Kişiler gibi uygulamalara erişim sağlayan ikonlar ekranın sağ tarafına yerleştiriliyor. Aynı sırada bulunan bir diğer ikon ise Vodafone Smart Tab 6’nın diğer uygulamalarına erişimin kapılarını açıyor. Tablet dikey pozisyonda kullanıldığında ise söz konusu ikonlar ekranın alt kısmına taşınıyor. Vodafone Smart Tab 6’da gezinmeye ekranın altındaki üç kapasitif tuş da yardımcı oluyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vodafone Smart 6 akıllı cihaz ailesinin duyurusunu gerçekleştirdi[/quote_box_center]

Video izlemek günümüzde tabletlerin öncelikli kullanım amaçları arasında yer alıyor. Vodafone Smart Tab 6 da 9.6 inç ekranıyla bu amaca uygun bir cihaz olduğunu ortaya koyuyor. 16 GB dahili hafıza, Vodafone Smart Tab 6’nın kullanım amaçları için yetersiz olsa da, microSD kart desteği sayesinde bu alan genişletilebiliyor. 4600 mAh kapasiteli batarya da en azından kağıt üstünde yetersiz gözüküyor, ancak batarya performansı hakkında daha sağlam yorumlar yapmak için Vodafone Smart Tab 6’yı kapsamlı biçimde test etmek gerekiyor.

Vodafone Smart Tab 6, kutusundan Android 5.0.2 Lollipop işletim sistemiyle çıkacak. Tabletin dört çekirdekli, 1.2 GHz işlemcisine ise 1 GB RAM eşlik ediyor. Vodafone Smart Tab 6, 699 TL’lik fiyat etiketi ve 9.6 inç ekranıyla bütçesine fazla yüklenmeden yeni bir tablet sahibi olmak isteyenler için uygun bir seçenek gibi gözüküyor. Kesin yorumda bulunmak adına Vodafone Smart Tab 6’yı detaylı biçimde incelemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER