Manşetler

Vodafone Smart Mini Ön İnceleme (video eklendi)

Vodafone’un bugün tanıttığı yeni Android telefonu Vodafone Smart Mini sahip olduğu teknik özelliklerle giriş seviyesi kullanıcılara hitap ediyor. 319 TL’lik peşin satış fiyatının da Android deneyimine en ucuza giriş yapmak isteyenler için iyi bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Vodafone Smart Mini’yle ilgili ilk izlenimlerimizi bu yazıda aktarıyoruz.

vodafone-smart-mini-on-inceleme-01

Vodafone Smart Mini’de 3.5 inç’lik bir ekran yer alıyor. Her ne kadar ekranın büyüklüğü katalog değerlerde belirtilmiş olmasa da 320 x 480 gibi görünüyor. Bu ekran keskinlik bakımından fazla bir şey sunmuyor, ancak parlaklığın bir hayli fazla olduğunu söylememiz gerek. Fotoğraf çekimi için ekran ışığını minimuma indirsek bile parlaklığın yine de yüksek kaldığı dikkatimizden kaçmadı. Tahmin ediyoruz ki, bu ekran parlak güneş ışığı altında da iyi bir görüş sunuyordur. Bu arada ekranın görüş açılarının da fena olmadığını belirtmek gerek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vodafone Smart Mini 319 TL’lik peşin satış fiyatıyla Türkiye’de

1 GHz tek çekirdekli işlemci taşıyan telefonun görünürdeki performansı fena durmuyor. Android kullanıcı arayüzündeki geçişler seri, ayrıca uygulamaların da açılışı ve işleyişi tatmin edici bir hızda. 4 GB’lık dahili depolama alanı birçok fotoğraf ve dosya için yeterli olacaktır. Ayrıca microSD kart yuvasının varlığı genişleme için de yeterli fırsatı doğuruyor. Bir akıllı telefonda artık standart hâlini alan Wi-Fi, Bluetooth ve GPS de Vodafone Smart Mini’nin demirbaşları arasında bulunuyor.

vodafone-smart-mini-on-inceleme-03

Vodafone Smart Mini’nin memnun edici yanlarından bir tanesi Android 4.1 Jelly Bean ile çalışıyor olması. Giriş seviyesi bir telefondan 4.2 sürümünü çalıştırmasını tabii ki beklemiyoruz, ancak en güncele yakın bir sürümün bulunması memnun edici bir unsur. Her ne kadar telefonun teknik özellikleri çok da iyi olmasa da, Jelly Bean’in bu telefon üzerinde düzgün şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Vodafone özelleştirme konusunu abartmamış. Avantaj Cepte, Çiftçi Kılavuzu, Campus Zone gibi Vodafone uygulamaları yüklü gelirken, Android 4.1’in giriş sayfası ve uygulama menüsü olduğu gibi korunmuş.

vodafone-smart-mini-on-inceleme-11

Telefonda 2 megapiksellik bir arka kamerayla yetinilmiş, daha fazlasına gerek duyulmamış. Bu kamera hiçbir şekilde ana kameranız olamaz, yanınızda bir dijital fotoğraf makinesi taşımanız yerinde olacaktır, ancak ihtiyaç duyulduğunda işinizi görecek fotoğrafları Vodafone Smart Mini’yle çekebilirsiniz. Google’ın Android’de sunduğu varsayılan kamera arayüzü yüklü geliyor, panorama özelliği de kamera uygulaması içinde yer alıyor. Fotoğraf çekiminin hızlı şekilde gerçekleştirildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Vodafone Smart Mini, 319 TL gibi bir fiyata sahip olan telefon için fazlasını sunuyor gibi görünüyor. Tabii ki, daha sağlıklı bir yargıya varmamız için telefonu detaylı testten geçirmemiz gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER