Teknoloji

Vodafone Hollanda Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S Edge isimlerini açık etti

vodafone-hollanda-samsung-galaxy-s6-280115

Mart ayının başında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi büyük üreticilerin gözde Android modellerinin çıkışına ev sahipliği yapacak. Samsung’un da burada Galaxy S6’yı duyurmasını bekliyoruz.

Galaxy S6 ile ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor, ancak şimdiye kadar bu kadar somut bir kanıtla karşılaşmamıştık. Vodafone Hollanda web sitesini hazırlayan ekip, kazara veya kasten Galaxy S6 için hazırlanmış özel bir sayfayı yayına aldı. Bu arada sayfanın kaynak kodlarında Galaxy S Edge adında bir cihazın bahsi de geçiyor.

İlk “Edge” markalı akıllı telefon geçtiğimiz yılın sonunda çıkan Galaxy Note Edge olmuştu. Note Edge, Galaxy Note 4 ile birlikte tanıtılmıştı ve onun bir türevi gibiydi. Halbuki Samsung bu cihazı Galaxy Note 4 Edge olarak adlandırmak yerine Galaxy Note Edge demeyi tercih etmişti. Şimdi benzer bir durum Galaxy S6 için de geçerli olabilir. Samsung’un Galaxy S serisine kavisli ekran taşıyan bir seçenek kazandırmasını zaten bekliyoruz ve bu cihaz Galaxy S6 Edge yerine Galaxy S Edge adını taşıyabilir.

vodafone-hollanda-samsung-galaxy-s-edge-280115

İsimle ilgili sızıntının dışında Vodafone başka bir detay paylaşmadı. Yani beklenen cihazların teknik özellikleri ve piyasaya ne zaman sunulacakları noktasında bilgiler hâlâ kısıtlı. Ancak Galaxy S6 ve, eğer gelecek olursa, Galaxy S Edge’in hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip olmasını bekleyebiliriz. Her iki telefonda da metal gövde, daha farklı şekilde kullanılan parmak izi tarayıcısı bulunabilir.

Galaxy S6 ile ilgili olarak son günlerde bu telefonun Snapdragon 810 işlemci barındırmayacağı, sadece Exynos işlemcili versiyonun çıkacağına dair haberler çıkmıştı. Ancak Qualcomm’un bu sorunu yeni parti yongalarla aştığı söyleniyor. Yani daha önce olduğu gibi Galaxy S6 da farklı ülkelerde farklı işlemcilerle satılacak. Türkiye’de muhtemelen Exynos işlemcili versiyonu görürüz.

İLGİLİ HABERLER