EğlenceManşetler

Vodafone ve Spotify güçlerini birleştiriyor

vodafone-turkiye-spotify

Vodafone Türkiye, dünyanın popüler çevrim içi müzik platformu Spotify ile gittiği işbirliğini düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurdu. Vodafone Türkiye’nin dijital dönüşüm hareketi kapsamında hayata geçirdiği projeler arasında önemli bir yere sahip olan işbirliğinin Türkiye müzik endüstrisinin dijital dönüşümüne de katkı sağlaması amaçlanıyor.

Bu işbirliği kapsamında Vodafone aboneleri, 30 milyondan fazla şarkı barındıran Spotify’ın müzik kataloguna Premium üyelik ayrıcalığıyla erişebilecek.

58 ülkede faaliyet gösteren Spotify’ın 60 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. 2013’ün eylül ayından bu yana Türkiye pazarında yer alan Spotify, Vodafone ile olan işbirliğine ek olarak; Türkiye’deki hak sahiplerinin çoğuyla anlaşmalarını tamamladığını ve Türkçe müzik katalogunun da önümüzdeki günlerde genişleyeceğini duyurdu. İki şirket arasındaki işbirliği sayesinde Vodafone aboneleri Spotify Premium aboneliğine uygun fiyatlarla erişebilecek.

Vodafone Türkiye ve Spotify arasındaki işbirliğinin imkanlarından ilk olarak Vodafone Türkiye’nin genç aboneleri faydalanacak. Vodafone FreeZone kullanıcıları içinde 500 dakika, 500 SMS ve 2.5 GB internet bulunan Vodafone FreeZone Faturasız Esnek Tarife’yi Spotify Premium aboneliğiyle birlikte ayda 29.90 TL karşısında alabilecek.

Vodafone ve Spotify arasındaki işbirliğini değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme hedefiyle hareket ettiklerini ve bu dönüşümün gerçekleşmesinde bireylerin günlük hayatı ve kurumların işleyişindeki dönüşümün önemli bir rol oynadığını belirtti. Akıllı telefon penetrasyonundaki artış ve mobil veri kullanımıyla hızlanan bu dönüşümün bir sonraki adımının tüketilebilir içerik çözümleri sunmak olacağını söyleyen Öğüt, alanında lider içerik sağlayıcılarla işbirliği yaptıklarını ifade etti. Bugün dijital müzik endüstrisinin yüzde 39’luk kısmını dijital formatların oluşturduğunu belirten Vodafone Türkiye CEO’su, Spotify ile gerçekleştirdikleri işbirlikleri sayesinde Spotify Premium aboneliğini tarifeye ek ücretlerle sunacaklarını dile getirdi.

Spotify Avrupa Genel Müdürü Jonathan Forester ise Vodafone gibi bir markayla işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Halihazırda Vodafone ile Spotify’ın birlikte çalıştığı beş ülkenin arasına Türkiye’yi eklemekten ötürü mutlu olduklarını söyleyen Forester, Vodafone Türkiye’nin 20 milyon aşkın abonesi ve teknolojik deneyimiyle Spotify’ın kesintisiz çevrim içi müzik servisinin bir araya gelmesinin mükemmel bir uyum olduğunu sözlerine ekledi.

Vodafone FreeZone markasının yüzü olan ünlü müzisyen Teoman, toplantıda yaptığı konuşmada Spotify tarzı çözümlerin korsanı engellemesi nedeniyle müzik camiasında da ilgi gördüğünü ve sanatçıların gelirlerinin arttığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER