Eğlence

VLC Xbox One uygulaması önümüzdeki yaz yayınlanacak

vlc xbox one uygulamasiMicrosoft, Windows uygulamalarının Xbox One üzerinde çalıştırılabileceği sözünü oldukça uzun bir süre önce vermişti. Bu sözün yerine getirileceğine dair somut işaretler ise yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Bu yaz itibarıyla Xbox One’a giriş yapacak önemli yazılımlardan birisi de medya oynatma uygulaması VLC olacak.

Uygulamanın Windows versiyonlarını hazırlayan Thomas Nigro, evrensel bir Windows uygulaması geliştirdiğini ve bu uygulamanın beta versiyonunun önümüzdeki hafta itibarıyla Windows 10 Mobile’daki yerini alacağını açıkladı. Uygulamanın resmi versiyonunun mayıs ayında yayınlanacağı, PC versiyonunun yayınlanmasının ise mayıs ayının ortalarını bulacağı ifade edildi.

VLC Xbox One uygulaması için yazı beklemek gerekiyor

VLC Xbox One uygulaması ise yaz aylarında Xbox uygulama mağazasının faaliyete geçmesiyle birlikte yayınlanacak. Ancak konsolu geliştirme kiti olarak kullananlar, önümüzdeki haftadan itibaren uygulamayı deneyebilecek.

VLC’nin evrensel Windows uygulamaları için çizdiği yol haritasında Nesnelerin İnterneti cihazları, Raspberry Pi ve HoloLens de yer alıyor. VLC’nin Windows 8 ve RT uygulamaları için sunulan destek ise yayınlanacak son güncellemenin ardından sona erecek.

İLGİLİ HABERLER