EğlenceManşetler

VLC’nin Windows 8 modern versiyonu beta formunda çıktı

VLC’nin Windows 8’in modern tarzına uyumlu versiyonu nihayet çıktı. Kickstarter bağış kampanyasıyla ateşlenen proje nihayet aylar süren gecikmenin ardından hedefine ulaştı ve Windows Store üzerinden dağıtıma sunuldu.

vlc-windows-8-130314

Windows 8’in dahili video oynatıcısı bulunsa da, VLC aralarında Ogg, FLAC, MKV gibi formatların da bulunduğu yaygın destek sayesinde güçlü bir alternatif teşkil ediyor. VLC Windows 8 arka planda müzik çalma, çıkarılabilir depolama birimleri ve DLNA sunucuları desteklerini de barındırıyor.

VLC’nin kullanıcı arayüzü doğal olarak Microsoft’un “Metro” tasarım diline uygun düşüyor. Başlangıç ekranı için Canlı Kutucuk desteği de sunan bu uygulama şu an için sadece Windows 8 için ve beta formunda çıktı. Geliştiricisi de uygulamanın henüz istenen kararlılıkta olmayabileceği şeklinde bir uyarıda bulunuyor.

Öte yandan VLC’nin Windows 8 versiyonu ARM tabanlı Windows RT cihazlarıyla da uyumlu değil. Ancak VLC gelecekte çıkaracağı Windows Phone versiyonuyla birlikte Windows RT cihazlarını da kapsama dahil edebilir.

VLC Windows 8 uygulamasının beta versiyonu Windows Mağaza’dan indirebilirsiniz.

İlgili >> VLC Geliştirici Blogu, Windows Mağaza

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER