Teknoloji

VLC Windows 10 uygulaması Microsoft Mağaza’daki yerini aldı

vlc windows 10 uygulamasiPopüler medya oynatma uygulamalarından biri olan VLC, sonunda evrensel Windows 10 uygulamasına kavuştu. Söz konusu uygulamanın kullanım alanı sadece alışılagelmiş Windows cihazlarıyla sınırlı kalmayacak. Microsoft’un en yeni işletim sistemini hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda destekleyen uygulama; Cortana, Continuum ve Canlı Kareler gibi önemli Windows 10 bileşenlerinden de yararlanacak.

Ancak işin asıl eğlenceli kısmı daha sonra başlayacak. VLC Windows 10 uygulaması, HoloLens ve Xbox One’ı da destekleyecek. Böylelikle kullanıcılar aşina oldukları bir arayüz eşliğinde video izleme deneyimini oyun konsolu sayesinde büyük ekrana veya HoloLens ile artırılmış gerçeklik ortamına taşıyabilecek.

VLC Windows 10 uygulamasını Xbox One’da görmek için beklemek gerekiyor

Xbox One ve HoloLens ile sunulacak imkanlara kavuşmak içinse biraz beklemek gerekiyor. Xbox One desteği, oyun konsolu yaz ayları içinde birleştirilmiş Windows/Xbox uygulama mağazasına erişim kazandığında hayata geçecek. HoloLens ve Surface Hub desteği ise bazı teknik sorunlar nedeniyle henüz aktive edilmiş değil.

Yola Windows 8.1 veya Windows Phone 8.1 ile devam etmeye kararlı olanlar da uygulamanın çalışması için birkaç hafta sabredecek. Yine de, çok sayıda formatı destekleyen VLC’nin Windows ekosistemi içindeki etkinliğini geliştirmesi önemli bir adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER