EğlenceManşetler

iOS için VLC uygulaması iki yıl aradan sonra App Store’a geri dönüyor

Apple 2011 yılında popüler VLC uygulamasını App Store’dan telif hakkı ve lisans sorunları nedeniyle kaldırmıştı. Medya oynatıcı uygulaması 19 Temmuzda, yani bugün iOS platformunda resmen geri dönüş yapacağını duyurdu.

vlc-ios-190713

Ücretsiz olarak dağıtılacak VLC iOS uygulaması AirPlay desteği, Wi-Fi üzerinden yükleme, Dropbox entegrasyonu, üçüncü taraf uygulama entegrasyonu; parlaklık, kontrast gibi video çalma filtreleri, web’den dosyaları indirme ve ağ akışlarını oynatma gibi kullanıcılarını memnun edecek özelliklere sahip olacak.

VideoLAN, ortaya koydukları uygulamanın başlangıç versiyonunun bir güncellemesi olmaktan öte tamamen yeniden yazılmış, sıfırdan geliştirilmiş bir iş olduğunu kaydetti.

VLC uygulaması 2001 yılında masaüstü sistemler için ücretsiz bir medya oynatıcı ve ağ akış medya sunucusu olarak dağıtıma sunulmuştu. O zamandan bu yana masaüstü kullanıcıları tarafından 1 milyardan fazla kez indirilen VLC, bu başarısını mobil platformlarda da tekrarlamayı umuyor. App Store’a tekrar geri dönüş yapmak bu başarıyı gerçekleştirmek adına önemli bir adım sayılıyor. Bu arada VLC Android uygulamasının beta versiyonu da Google Play üzerinden dağıtılıyor.

iOS için VLC uygulaması bugünden itibaren dünya çapında dağıtıma sunulacak. Şu anda aşağıdaki App Store bağlantısını denediğinizde sonuç alamasanız bile, gün içerisinde tekrar denemenizde fayda var.

İlgili >> VLC – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER