Teknoloji

VLC 360 derece video desteği kazandı

vlc airplay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vlc 360 derece videoVideoLAN tarafından geliştirilen VLC, en popüler video uygulamaları arasında yer alıyor. Neredeyse tüm video formatlarını oynatabilen uygulama, son zamanların yükselen değerlerinden biri olan 360 derece videoları da desteklemeye başladı. VLC Windows ve Mac uygulamaları için yayınlanan teknik ön izleme sürümü, 360 derece videoların rahatlıkla oynatılmasını sağlıyor.

VideoLAN tarafından yapılan açıklamada, VLC 360 derece video desteği için sanal gerçeklik kameraları üreten Giroptic ile birlikte çalışıldığı belirtildi. Teknik ön izleme sürümü olması nedeniyle bazı hatalar barındırsa da, uygulama şimdiden 360 derece videolara ek olarak 360 derece ve panorama fotoğrafları da destekliyor. Kullanıcılar fotoğrafı fare veya klavye yardımıyla oynatabiliyor.

VLC 360 derece video desteğini yakında mobile de taşıyacak

Yakında yayınlanacak VLC 3.0 güncellemesi, 360 derece video desteğinin tam sürümünü kullanıcılara sunacak. 360 derece video desteği, kısa süre içinde VLC’nin mobil uygulamalarına da eklenecek. Önümüzdeki yıl ise VLC’nin Oculus Rift, HTC Vive ve Google Daydream gibi sanal gerçeklik başlıkları için hazırlanan özel versiyonu yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER