Teknoloji

Visual VoiceMail uygulaması ödeme yöntemindeki aykırılık nedeniyle Android Market’ten çıkarıldı

Mobil uygulamalar içinden yapılan satışların kendi kanalları üzerinden yapılmasını isteyen tek şirket Apple değil gibi görünüyor. Şimdiye kadar Android cihazlarına milyon kez indirilmiş olan Visual VoiceMail uygulaması Android Market’ten çıkarıldı. Uygulamanın geliştiricisi olan PhoneFusion bunun nedenini sorduğunda kendisine Android Market Geliştirici Dağıtım Anlaşması’nın 3.3 numaralı maddesi gösterilmiş.

Bu maddede ücretsiz deneme sürümü sona erdikten sonra uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılardan gerekli olan ücretin nasıl toplanacağı anlatılıyor. Tüm ücretlerin Android Market’in ödeme işlemcisi üzerinden alınması şart koşulmuş durumda. PhoneFusion ise bunun yerine tüm katma değerli servislerin şirketin web sitesi üzerinden satın alınmasını ve bu özelliklerin Visual VoiceMail üzerinde kullanılabilmesini sağlıyordu.

Daha sonraki adımın ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Google, PhoneFusion’ın bu uygulama için yeni bir adla yeniden başvuru yapması gerektiğini söylüyor. Bu durumda Visual VoiceMail uygulamasının daha önce toplamış olduğu tüm olumlu yorumlar da kaybolacak ve herşey sıfırdan başlamak zorunda kalacak.

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER