Teknoloji

Visa NFC tabanlı mobil ödeme sistemini hayata geçirmeyi planlıyor

Visa şimdiye kadar geliştirilmiş en büyük NFC tabanlı mobil ödeme sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. Satıcıların NFC tabanlı sistem için Visa’ya hâlihazırda ödedikleri komisyonun üzerine ek bir ödeme yapıp yapmayacakları ise şu an için kesinlik kazanmış değil.

Dünya çapında 1.8 milyar civarında Visa markalı kredi kartı bulunuyor. Bu kadar yüksek bir marka bilinirliğine sahip olan şirket bu yeni girişimiyle mobil ödeme pazarındaki diğer oyuncuları da ürküteceğe benziyor. Visa dışında MasterCard’ın da NFC tabanlı ödeme sistemiyle iglili planları olduğu biliniyor.

Visa’nın NFC projesi kapsamında herhangi bir tablet veya telefon içinde barındırdığı NFC yongasının avantajlarından faydalanabilecek. İlk etapta ABD’de ve Kanada’daki 14 banka ve finansal kurumun projeye dahil olacağı belirtiliyor. Visa dünya geneline 30 milyon adet ödeme noktası kurarak satıcıları NFC tabanlı ödeme sistemlerine adapte etmeyi umuyor. Visa’nın NFC sisteminin önümüzdeki sonbahardan itibaren hayata geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili – Computerworld

İLGİLİ HABERLER