Ulaşım

Virgin Galactic kazasına rağmen Richard Branson uzay seyahati rüyasından vazgeçmiyor

richard-branson

Ticari uzay seyahati amacıyla tasarlanan SpaceShipTwo uzay gemisi test uçuşu sırasında düşmüş ve bir pilot hayatını kaybetmiş, bir pilot da yaralanmıştı. Ticari uzay yolculuğu için Virgin Galactic’i kuran milyarder iş adamı Richard Branson, kazanın ardından Mojave Çölü’nde gazetecilerle bir araya geldi. Uzaya turist taşıma rüyalarından vazgeçmediklerini söyleyen Branson, uzay aracının düşmesine neyin neden olduğunu pilotlarına olan borçlarını ödemek için bulacaklarını ifade etti.

Virgin Galactic bazı gecikmelerin ardından ilk uzay turizmi uçuşunu önümüzdeki yıl başlatmaya karar vermişti. Şirket araçtaki koltukları ise 250 bin dolardan satmıştı. Ancak yaşanan kazanın ardından bu planlar da değişmişe benziyor. Branson kazaya neden olan uçuş anormalliği konusunda bir açıklama yapmadı. Los Angeles Times kazada hayatını kaybeden pilotun 39 yaşındaki Michael Alsbury olduğunu yazarken, yaralı olarak kurtulan diğer pilotun kimliği hakkında bilgi verilmedi.

Pilotları öven Branson, bu trajediden gerekli dersleri alarak pilotların ve ekiplerin cesaretini onurlandıracaklarını ifade etti. Risklerin farkında olduklarını söyleyen milyarder iş adamı, sınırları körü körüne zorlamayacaklarının altını çizdi. Branson hatalarını görüp güvenlik ve performans konusunda iyileştirmeler yapıp yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER