Eğlence

Vine videolarına müzik eklenebilecek

vine-logo-110715

Twitter’ın kısa video platformu Vine, dağıtımına bugün başlayacağı güncellemeyle birlikte kullanıcılarına videolarına müzik ekleme imkanı sağlayacak. Videolara eklenecek müzikler Vine tarafından seçilecek ve lisanslanacak. Kullanıcıların kendi müzik kütüphanelerinde bulunan şarkıları videolara ekleyip ekleyemeyecekleri henüz bilinmiyor.

Vine kullanıcıları video çekim işlemini tamamladıktan sonra Vine’ın kendileri için sıraladığı şarkıların arasından seçim yapabilecekler. Kullanıcılar şarkıları videoların üzerine diledikleri gibi yerleştirebilecek olsalar da, Vine “Snap to Beat” adını verdiği ve müziğin videoya en uygun biçimde kısaltılmasını mümkün kılan özelliğin kullanılmasını istiyor.

Avicii, Migos ve Odesza, Vine’ın “Seçilmiş Şarkılar” listesine katkıda bulunan müzisyenler arasında yer alıyor. Vine bu özelliği yeni müzik keşfetmek için bir yol olarak da değerlendiriyor. Seçilmiş Şarkılar’dan birinin bulunduğu Vine videolarının yanında beliren nota ikonuna dokunulduğunda kullanıcılar şarkı ve sanatçı hakkında bilgi alabiliyor.

Sanatçılar diledikleri takdirde bu bağlantıya bir web sitesi veya sosyal medya profili bağlantısı da ekleyebiliyor. Bu yöntemin şarkı satışlarına nasıl bir katkıda bulunacağı meçhul, ancak Vine videolarına biraz daha hoş bir hava kazandırması oldukça muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER