Teknoloji

Twitter’dan çocuklar için özel uygulama: Vine Kids

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vine-kids-310115

Vine eğlenceli bir ortam. Sadece altı saniyede herhangi bir kişi kısa bir film, animasyon ve flaş haberin paylaşımını gerçekleştirebiliyor. Ancak bu ortamın çocuklar için uygun olduğunu söylemek tam olarak mümkün değil. Twitter da bunu görmüş olmalı ki, Vine Kids olarak adlandırılan ve çocuklara hitap eden yeni bir uygulama yayınladı.

Vine Kids’in de temel özelliği Vine ile aynı; altı saniyelik videolar oluşturmak. Ancak iOS uygulamasının odaklandığı esas nokta çocukların animasyon karakterleriyle Vine deneyimini yaşamasını sağlamak.

Çocuklar aşağı kaydırmak yerine parmaklarını sağa sola kaydırarak yeni Vine videolarını görebiliyor. Ekrana dokunduklarında da değişik sesler duyacaklar.

Çocukların dokunmatik ekranlı cihazlarla çok fazla etkileşim kurup kurmamaları yönündeki tartışmalar bitecek gibi görünmüyor. Ancak çocuğunuz dokunmatik ekranlarla çoktan haşır neşir olmaya başladıysa, kendisi için uygun olmayan Vine videoları yerine kendi yaşına uygun videoları görmesi daha iyi olacaktır. Vine Kids bu noktada sizin için epey yardımcı bir uygulama niteliğini taşıyacak gibi görünüyor.

Vine Kids uygulaması şu an için sadece iOS platformunda mevcut. Android versiyonu üzerinde çalışma yapılıp yapılmadığı noktasında şu an için bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER