Eğlence

Vine kullanıcıları diğer Vine videolarından ses transferi yapabilecek

vine-ses-remiksi-191115

Vine, geçtiğimiz ağustos ayında müzik ve Vine arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirmeyi istediğini duyurmuş ve videolara müzik ekleme imkanını kullanıcılara sunmuştu. Müzikle buluşmasında ikinci adımını atan kısa video paylaşım sitesi, kullanıcıların diğer videolardan aldıkları sesleri kendi 6 saniyelik videolarına yerleştirmelerine izin veriyor. Popüler Vine videolarının rüzgarından faydalanmaya yönelik bu hamle, platformdaki video sayısını artırmayı amaçlıyor.

Söz konusu özellik, şu an için sadece Vine iOS uygulamasına gelmiş durumda. Herkese açık Vine videolarının sağ alt kısmında bulunan üç nokta ikonuna dokunulduğunda açılan menü üzerinden “Bir ses remiksi yap” seçeneği işaretlendiğinde kamera otomatik olarak açılıyor ve kullanıcının yeni çektiği Vine videosuna seçtiği Vine videosundan alınan ses yerleştiriliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde film rulolarında bulunan bir videoyla da bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

Vine, orijinal sesin sahibine hakkını vermeyi de unutmuyor. Ses remiksi özelliğiyle hazırlanan Vine videolarında, bir müzik ikonu bulunuyor. Bu ikona dokunulduğunda orijinal sesin hangi videodan alındığı görülüyor. Vine, bu özelliği bir keşif mekanizması olarak konumlandırmayı tercih ediyor. Dolayısıyla artık Vine üzerinden bir şarkı ismiyle arama yapıldığında, aranan şarkının bulunduğu videolara ulaşılabilecek. Söz konusu keşif özelliği Vine iOS uygulamasının yanı sıra Android uygulamasında da çalışacak.

İLGİLİ HABERLER