Manşetler

Vine Android uygulaması yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın altışar saniyelik kısa video klipler paylaşmaya olanak sağlayan özel sosyal ağı Vine, iPhone’dan sonra Android telefonlarla da buluştu. Vine’ın resmi blogunda yayınlanan bir yazıya göre Android telefon sahipleri bugün itibariyle kısa videolar çekip bunları Vine veya Twitter üzerinden paylaşabilecek.

vine-android-030613

Android için Vine uygulamasının özellikleri arasında otomatik oynatma ve ses açma özellikli videolar oluşturma, popüler paylaşımlar ve öne çıkan konular içinde gezinme, arkadaş bulma gibi unsurlar bulunuyor. Ayrıca Vine kullanıcıları Twitter üzerinde de paylaşımlarını yayınlayabilir, Twitter’daki takipçiler de Vine aracılığıyla yapılan paylaşımları Twitter üzerinden görüntüleyebilir. Bu arada Android’e özel olarak, destekleyen cihazlarda büyütme özelliği ve daha iyi çevrim dışı gezinme imkanı da sunuluyor.

Vine’ın Android versiyonunun yayınlanmasına ek olarak iOS uygulamasına da düzenli güncellemeler yapılacağı ve yeni özellikler ekleneceği taahhüdünde bulunuldu. Her ne kadar iki taraftaki uygulamalar işlevsellik bakımından birbirinden farklı olacak, ancak Vine’ın belirttiğine göre bu durum uzun sürmeyecek. Yakın gelecekte Android tarafına ön kamera, arama, bahsetmeler, etiketler ve Facebook üzerinden paylaşma imkanı gibi özellikler eklenecek. Ayrıca her güncellemeyle birlikte hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de sunulacak.

Vine’ın Android uygulaması Android 4.0 ve üstü sürümle çalışan cihazlara indirilebiliyor. Ne var ki, uygulama henüz Google Play Türkiye mağazasında yer almıyor.  Uygulama Türkiye mağazasındaki yerini de aldı. Aşağıdaki ilgili Google Play bağlantısını yer imlerine eklemenizi ve belirli aralıklarla kontrol etmenizi öneririz kullanarak uygulamayı indirebilirsiniz.

İlgili >> Vine Blog, Google Play

İLGİLİ HABERLER