Teknoloji

Vimeo Share the Screen ile kadın sinemacıları destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vimeo share the screen

Vimeo, kadın sinemacıları desteklemek adına yeni bir girişim başlattığını açıkladı. Şirket, “Share the Screen” (Ekranı Paylaş) adını taşıyan kampanyasıyla film yapımcılığı alanındaki cinsel uçurumu kapatmayı amaçlıyor.

Vimeo Share the Screen çerçevesinde kadın sinemacılara finansal destek sunacak ve özel atölyeler düzenleyecek. Şirket, 2016’da “Vimeo on Demand” servisi aracılığıyla gösterilecek en az beş projeye de yatırım sağlayacak. Web sitesine eklenecek “Kadınlar Yönetti, Vimeo Onayladı” başlıklı bölümlerde ise kadın yönetmenler tarafından çekilen filmlere yer verilecek. Şirket, bu konuda işe geçtiğimiz yıl koyulmuş ve Saturday Night Live ile tanınan Aidy Bryant’ın Darby Forever” isimli filmine destek vermişti.

2012 tarihli bir rapora göre, ABD’de en çok gelir elde eden 250 filmde çalışan yönetmen, yürütücü yapımcı, yapımcı, yazar, görüntü yönetmeni ve kurgu yönetmenlerinin sadece yüzde 18’lik kısmını kadınlar oluşturuyor. Söz konusu 250 film içinde kadınlar tarafından yönetilenlerin oranı ise sadece yüzde 9. Rapor, Hollywood’da bahsi geçen görevleri yapan kadınların sayısının 1998’den bu yana belirgin bir artış kaydetmediğine de dikkat çekiyor.

Vimeo, son zamanlarda kendisini sinemacılık konusunda Netflix, HBO ve Hulu gibi platformların bir alt liginde konumlamayı tercih etmiş gibi gözüküyor. Bu konumlama sayesinde platformun Hollywood kapılarını açmakta zorlanan kadın sinemacılar için önemli bir sıçrama tahtasına dönüşmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER