Eğlence

Vimeo abonelik tabanlı çevrim içi yayın platformu kurmayı planlıyor

vimeo cevrim ici yayinVimeo, kendi çevrim içi yayın servisini kurarak Amazon, Netflix ve Hulu gibi şirketlerle rekabet etmeye hazırlanıyor. The Hollywood Reporter sitesinde yer alan habere göre, şirketin geçici CEO’su Joey Levin, hissedarlara gönderdiği bir mektupla planlarından bahsetti. Levin, Vimeo’nun ele kolay geçmeyen bir fırsat yakaladığını ve Netflix’in izinden yürüyerek çevrim içi yayın pazarında tatmin edici bir deneyim sunabileceğini belirtti.

Levin, Vimeo’nun adı henüz açıklanmayan servisinin müstakbel rakiplerinden çok daha uygun bir abonelik ücretiyle işleyeceğini ifade etti. Her şeye sıfırdan başlamalarının gerekmediğini belirten Levin, programlar için milyarlar harcamak zorunda olmadıklarını hatırlattı. Mektupta Vimeo çevrim içi yayın servisinin maliyeti ve abonelik fiyatı konusunda bilgi verilmedi.

Vimeo’nun abonelik tabanlı bir servis sunması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Platform hali hazırda On Demand adını verdiği özel bir bölümün altında film kiralayabiliyor veya satabiliyor. Dolayısıyla abonelik tabanlı bir çevrim içi yayın servisi, doğru ve uygun bir adım olarak nitelenebilir. On Demand ile izleyiciler içerik sahiplerine doğrudan abone olup onlardan video satın alabiliyor.

Vimeo çevrim içi yayın platformuyla underground videolara izleyici çekebilir

Vimeo yeni servisiyle “underground” olarak nitelenebilecek videoların da bir izleyici kitlesine kavuşmasını amaçlıyor. Levin, diğer platformların büyük şöhretlere odaklandığını, Vimeo’nun ise dünyanın en iyi kamera arkası yeteneklerini bir araya getiren bir mecra olduğunu belirtti. Levin, Vimeo’da boy gösteren pek çok kısa filmin Oscar’a aday gösterildiğini hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER