Teknoloji

Vimeo’da dileyen yapımcılar içeriklerine erişim için aylık abonelik teklifi sunabilecek

vimeo-icerik-abonelik-040615

Vimeo, içerik sahiplerinin videolarına erişim için aylık abonelik imkanı sunmasına izin vermeye başladı. Böylelikle içerik sahiplerinin gelir akışlarını sürekli kılmaları mümkün hâle gelecek. Geçtiğimiz gün faaliyete geçen abonelik yöntemi çerçevesinde Vimeo izleyicileri, aylık ödeme karşılığında bireysel dizilere sınırsız erişim imkanı yakalayacak.

Aylık abonelik sayesinde sadece belli bir içerik grubuna sınırsız erişim imkanının elde edilmesi, izleyici açısından maliyetli bir anlaşma gibi gözüküyor. Yine de bu hamlenin içerik sahiplerini ve yapımcıları memnun edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. İçerik sahipleri, aylık abonelik fırsatı sayesinde yeni yapımlarını paylaşacak bir kitleyi de elde etmiş olacak.

Vimeo’daki ücretli yapımlar için bugüne kadar bir abonelik teklifi sunulmuyordu. İzleyiciler kiralama veya satın alma yöntemiyle içeriklere erişebiliyordu. Vimeo’dan yapılan açıklamada aylık aboneliğin video abonelik teklifleri arasında ilk adım olduğu ve önümüzdeki dönemde yeni ödeme seçeneklerinin de kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER