Teknoloji

ViewSonic’ten sadece Android Gingerbread ile çalışan tablet: ViewPad 10e

Android tablet üretimi konusunda oldukça gayretli ve istekli görünen ViewSonic bu sefer de 9.7 inç’lik ucuz bir Android tabletle karşımıza çıkıyor. Tek çekirdekli işlemci barındıran 10E, Android 2.3 Gingerbread ile çalışıyor. ViewSonic’in daha önceki tabletleri aynı anda hem Windows 7 hem de sanallaştırılmış şekilde Android Gingerbread çalıştırıyordu. 10e ise yalnızca Android Gingerbread’i çalıştırmasıyla dikkat çekiyor. Tablet, 9.1 mm’lik kalınlığa sahip.

Tek çekirdekli, 1 GHz’lik ARM Cortex A8 işlemci, 9.7 inç’lik, 1024 x 768 çözünürlüklü IPS LCD ekran, 512 MB DDR3 RAM, 4 GB dahili bellek, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası ve Wi-Fi b//n, Bluetooth 3.0, microUSB gibi teknik özelliklere sahip olan bu tablet sahip olduğu mini HDMI portu üzerinden HDTV’lere 720p video çıkışı verebiliyor. Bu arada ViewSonic ViewPad 10e’de ViewScene 3D adı verilen özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü de sunuluyor. Cihazın resimlerinde görünen arayüze bakacak olursak, ViewScene 3D’nin etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.

ViewSonic ViewPad 10e’nin ne zaman piyasaya çıkacağı tam olarak belli değil, ancak Engadget bu tabletin İngiltere ve Hollanda’da çok yakında piyasaya çıkacağı iddiasını ortaya atmış. Tabletin fiyatı ise 250 avro civarlarında olacakmış.

İlgili – Hot Hardware
İlgili – Engadget

http://hothardware.com/News/ViewSonic-Announces-ViewPad-10e/

İLGİLİ HABERLER