Teknoloji

ViewSonic’in IFA 2011 bombaları: ViewPad 7x, 10pro, 7e, V350

ViewSonic IFA 2011’de üç yeni tabletini tanıttı. 7 inç’lik Android 3.2 Honeycomb tableti ViewPad 7x, 10 inç’lik, çift başlatma seçenekli Windows Oaktrail tablet bilgisayarı ViewPad 10pro ve e-kitap benzeri ve makul fiyatlı ViewPad 7e önümüzdeki haftalarda müşterilerin beğenisine sunulacak.

ViewPad 7x’te 7 inç’lik, 1024 x600 çözünürlüklü çoklu dokunmatik kapasitif ekran ve NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli işlemci yer alıyor. Hem önünde hem de arkasında kamera barındıran, ancak bunların özelliklerinin açıklanmadığı tablette 8 GB dahili bellek ve entegre GPS yer alıyor. ViewSonic’in özelleştirilmiş ViewScene 3D kullanıcı arayüzüyle yüklü gelen bu tabletin özel kalıp tekniği sayesinde şimdiye kadarki en hafif ve dayanıklı kasaya sahip olduğu da belirtiliyor. ViewPad 7x’in eylül ayı sonunda 349 avroluk fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

ViewPad 10pro ise 10 inç’lik çoklu dokunmatik ekran barındırıyor. Hem Windows 7 Professional hem de Android 2.3 Gingerbread ile çalışabilen bu tablet işi ve eğlenceyi aynı kasada buluşturuyor. Hakkında fazla detay verilmeyen bu tabletin iki işletim sistemi arasında fazla bekleme olmadan geçeceği vurgulanıyor. Sadece Wi-Fi bağlantılı versiyonun önümüzdeki hafta itibariyle 499 avroluk fiyat etiketiyle piyasaya sunulması bekleniyor.

Son olarak, ViewPad 7e modeli 4:3 en-boy oranına sahip çoklu dokunmatik ekranla birlikte geliyor. Amazon Kindle yazılımının önceden yüklenmiş olduğu bu e-kitap okuyucu tabletin boyutları tam olarak verilmiş değil, ancak görünen o ki, tipik bir e-kitap okuyucunun boyutlarında olacak. İnternette gezinme, multimedya işlevleri, Wi-Fi, Bluetooth ve HDMI-out çıkışı gibi teknik özellikler de ViewPad 7e’nin bünyesi altında olacak. Bu tabletin yılın son çeyreğinde 169 avrodan piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu arada ViewSonic tabletlerinin yanı sıra bir de çift SIM kartlı Android akıllı telefonu piyasaya sunmaya hazırlanıyor. ViewSonic V350 akıllı telefon Android 2.2 işletin sistemiyle yüklü geliyor. Google Android Market erişimi, Google Haritalar, Google Mail ve diğer uygulamaların yüklü geldiği bu akıllı telefonda Wi-Fi, 5 megapiksel kamera, GPS, 600 MHz Qualcomm MSM7227 işlemci gibi teknik özellikler yer alıyor. ViewScene 3D kullanıcı arayüzü de bu akıllı telefonda yüklü geliyor.

 

 

 

İlgili – ViewSonic

İLGİLİ HABERLER