Teknoloji

ViewSonic’in Android 2.2’li ilk tableti ViewPad 7’nin duyurusu yapıldı

ViewSonic’in ilk Android tableti, 7 inç’lik ViewSonic ViewPad 7 nihayet resmiyet kazandı. Android 2.2 ile çalışan bu kapasitif ekranlı tablette bulunan entegre GSM/3G modem hem telefon hem de veri bağlantısı sunuyor. Ön tarafta yer alan VGA web kamerası görüntülü görüşmeler için gerekli ortamı hazırlarken arka tarafta da 3 megapiksellik bir kamera daha yer alıyor. Eğer büyük boyutunu takmazsanız bu tableti normal bir Android telefonu gibi kullanabilirsiniz. Ancak tabii ki bu cihazın amacı iPad’in yerine geçmek.

WiFi ve 3G’nin yanı sıra A-GPS, Bluetooth ve USB desteğinin de sunulduğu cihazda yer alan G sensörü ekranın oryantasyonunu otomatik olarak yapmasını sağlıyor. Android Market erişimi de sunulan cihazda ViewSonic’in seçtiği bazı uygulamalar yüklü geliyor. Ancak daha fazlasını Market’ten indirmek mümkün. Depolama işinin microSD kartlara havale edildiği bu cihaz 32 GB’ye kadar microSD kartları da destekliyor.

ViewSonic ViewPad 7’nin bu haftaki IFA 2010’da ziyaretçilerin karşısına çıkması bekleniyor. Tabletin İngiltere fiyatı da şimdiden 350 sterlin olarak belirlenmiş durumda. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER