Teknoloji

Viewsonic 24 inç 1080p ekranlı, Android’li monitör tabletini CES’e getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yılın Computex fuarında 22 inç ekranlı ve Android 4.0 ile çalışan bir cğhaz sergileyen Viewsonic, CES 2013’e de bunun güncellenmiş bir versiyonuyla geldi. Yeni model 24 inç, 1080p panel taşıyor, Android 4.1 ile çalışıyor. Üzerinde USB portları da barındıran bu model böylelikle fare ve klavye bağlanmasına da izin veriyor.

Tegra 3 işlemci taşıyan bu 24 inç’lik tablet micro HDMI ve mini HDMI portları sayesinde görüntünün diğer cihazlara da aktarılmasına izin veriyor. Viewsonic bir Windows 8 bilgisayarın bu monitöre bağlanabileceğini ve böylelikle Windows 8’in dokunmatik ekran işlevlerinin kullanılabileceğini de dile getiriyor. Ayrıca şirket ekrana boş bir alan ekleyerek Windows 8 kullanıcılarının kenardan sürüklemeli dokunmatik ekran hareketlerini de kullanabilmelerine izin veriyor. Monitör tableti inceleyen The Verge editörleri bu yeni modelin ekranının Computex’te sergilenen önceki nesil versiyondan daha iyi olduğunu kaydediyor. Bu cihaz yılın ilerleyen zamanlarında 499 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla piyasada olacakmış.

Bu arada The Verge’nin belirttiğine göre şirket gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı 4K monitör prototipini de CES’te sergiliyor. 3840 x 2160 piksel çözünürlük desteğine sahip olan 16:9 görüntü oranlı bu monitör oldukça keskin ve net görüntüler üretiyormuş, ayrıca oldukça yüksek görüş açılarına sahipmiş.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER