Teknoloji

Video: Samsung’dan FPD 2010’da yeni nesil ekranlar şöleni

Samsung’un Japonya’daki FPD 2010 fuarında sergilediği yeni ekranlar dünün en çok tartışılanları arasında yer almıştı. 7 inç’lik Super AMOLED yeni nesil Galaxy Tab’lerde yer almayı beklerken, 10.1 inç’lik ikinci bir ekran da bir tablet prototipinde görücüye çıkmıştı. Ancak görünüşe göre bu ekranlar sadece birer başlangıç: NetbookNews sitesi 4.5 inç’lik çift ekranlı PenTile AMOLED MID prototipini, çeşitli esnek ekranları ve bir dizüstü bilgisayar prototipinde sergilenen 14 inç’lik şeffaf AMOLED ekranı okuyucularına aktardı.

İstiridye kabuğu formundaki mobil internet cihazı oldukça ilginç görünüyor. 300 cd/m2 parlaklığa ve 100000:1 kontrast oranına sahip bir ekran barındıran bu cihazın ekranı da 7 inç’lik Super AMOLED ekran gibi 1024 x 600 çözünürlük desteği sunuyor. Katlanabilir ekranların 5.3 inç’lik ve 4.3 inç’lik farklı büyüklükleri bulunurken, bunların her ikisi de 960 x 800 çözünürlükle geliyor.

Şeffaf ekran ise sadece 960 x 540 çözünürlüğe sahip. Her ne kadar bu ekran da diğerleri kadar etkileyici görünüyor olsa da, çözünürlük açısından dizüstü bilgisayarlara uygun olduğunu söylemek zor. Son olarak 10.1 inç’lik tablet örneği ise en azından gelecekte karşımıza çıkmasını beklediğimiz daha büyük ekranlı Galaxy Tab için bir ön gösterim niteliği taşıyor gibi. Bu tabletin ekranının üretim aşamasında cam yerine reçine kullanılmış.

Samsung’un FPD 2010’daki ekran şovuyla ilgili ayrıntıları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Video: Samsung’dan FPD 2010’da AMOLED şovu

İlgili – Netbook News

İLGİLİ HABERLER