Ulaşım

Video: Pioneer Network Vision HUD sistemini CEATEC 2010’da görücüye çıkardı

Pioneer en yeni oto eğlence teknolojisini CEATEC 2010’da sergiliyor. Şu anda üzerinde çalışmaların sürdüğü Network Vision HUD adı verilen bir sistem de bunlardan bir tanesi. Pioneer’ın CEATEC 2010 standında akan yolu gösteren ekran ve bu ekranın önüne yerleştirilmiş bir otomobil camıyla sergilenen bu sistem animasyonları, yol tariflerini ve genel rehber bilgilerini cam ekrana yansıtarak gerçek dünyada neler olduğunu yolculara gösteriyor.

Pioneer’ın Network Vision HUD sistemi otomobilinize otomasyon tabanlı bir gerçeklik sunuyor gibi görünüyor. Ancak sürücüler birincil görevleri olan dikkatli araç kullanmayı unutmamalılar. Siz yolunuza bakın, NV HUD’ın keyfini yanınızdaki yolcular çıkarsın. Pioneer tüm sistemi otomobile entegre etmek yerine bir akıllı telefonun Bluetooth veya WiFi yoluyla, bir uygulama üzerinde sisteme bağlanma imkânı sunuyor.

RGB lazer piko-projektörü sistemi grafikleri oluşturuyor. Sistemi görüntüleyen ve videoya çeken SlashGear Japonya editörlerine göre bu panel fuar ortamındaki aydınlatma altında bile rahatlıkla seçilebiliyor. Pioneer bu sistem sayesinde otomobil kullanan sürücülerin GPS ekranına bakmadan yol bilgilerini gözlerini yoldan ayırmadan rahatlıkla ve dikkatlerini dağıtmadan görebileceklerini iddia ediyor. Umarız bu sistem yakın bir gelecekte otomobillerdeki yerini alır.

Video: Pioneer’dan Network Vision HUD sistemi

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER