ManşetlerUlaşım

Video: Nokia Terminal Mode VW Passat’ta

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın otomobil üreticileriyle gerçekleştirmekte olduğu Terminal Mode adlı hücresel iletişim bazlı araç bilgilendirme ve eğlence sistemi girişimine dair fotoğraf ve videoları daha önce görmüştük, ancak bu sefer Alman otomotiv devi Volkswagen’in içinde olduğu bir video ile karşı karşıyayız.

Mobile Beat 2010 etkinliğinde, mühendisler aşağıda bulacağınız videoda olduğu gibi VW Passat prototipinin araç içi bilgi ve eğlence sistemi ile nasıl daha çekici hâle geldiğini gösterdiler. Aracın içinde yer alana büyük dokunmatik ekranda sisteme bağlanmış olan cep telefonu ekranı ve ek kontroller videoda hemen göze çarpıyor. Bu konsept bizi heyecanlandırsa da VW’nin söylediğine bakılırsa bu teknolojinin otomobillere entegre edilmesi için birkaç sene daha beklemek gerekiyor. Ancak üçüncü taraf şirketlerin Terminal Mode eklentilerini çok yakında satmaya başlayacağını duymak biraz olsun teselli oluyor.

Terminal Mode yaygınlaşıncaya kadar Nokia ve ortaklarının bir yandan sürücülerin dikkatini dağıtacak uygulamaları engellerken bir diğer taraftan da yazılımcıları teşvik etmenin yollarını bulmaları gerekiyor. VW temsilcileri otomobillere özel uygulamalarının mevcut uygulama mağazaları üzerinden satılabileceğini, sisteme uyumlu olan programların belirli bir kategori altında sunulacağını ve hareket halinde kullanımın kısıtlanabileceğini söylüyorlar. Örneğin, otomobille seyir halindeyken bu sistem sizin video izlemenize izin vermeyecek.

Video: Nokia Terminal Mode Volkswagen Passat’ta

İlgili -Engadget

İLGİLİ HABERLER