Teknoloji

Video: iOS 8’in ikonları iPhone 6’nın 4.7 inç ekranında nasıl görünecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son birkaç aydır Apple’ın iPhone 6’sının 4.7 inç ekrana sahip olacağı dedikodusu ortalıkta dolaşıyor. Çeşitli taslaklar ve çizimler de bu dedikoduyu destekliyor. Ancak Apple yılın ilerleyen aylarında iPhone 6’nın resmi duyurusunu yapıncaya kadar bunların yüzde 100 doğru olduğunu söyleyemeyeceğiz.

iphone-6-ekran-tahmin-200514

9to5Mac sitesi daha büyük ekranlı iPhone 6’nın 960 x 1704 gibi bir çözünürlüğe sahip olacağını söylemişti. Aynı çözünürlük 4.7 inçlik telefonla birlikte çıkması beklenen 5.5 inç’lik “phablet” versiyonu için de geçerli olabilir. Bu durumda yeni iPhone’lar sırasıyla 416 ppi ve 356 ppi gibi piksel yoğunluklarına sahip olacak, mevcut iPhone 5s’in Retina ekranının 326 ppi’lik piksel yoğunluğu değerinin üstüne çıkılacak.

Yeni telefonların ekranları daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip olmanın yanı sıra iOS ikonlarını da daha büyük gösterecek. 9to5Mac’ten Mark Gurman, Apple’ın daha yüksek çözünürlüğün sunduğu avantajlardan yararlanarak Safari ve Haritalar gibi uygulamalarını daha yüksek çözünürlükte ve boyutlarda hazırlayacağını söylüyor.

iPhone 6’nın 4.7 inç ekranının iOS ikonlarını nasıl göstereceğini merak eden bir YouTube kullanıcısı Motorola’nın Moto X akıllı telefonunun 4.7 inç ekranından yararlanmış. Bu ekranı kullanan kullanıcı ikonların Moto X’in ekranında daha büyük ve çekici şekilde gösterildiğini ortaya koyuyor.

Yukarıda gördüğünüz videoda Moto X’in iPhone 5s ile karşılaştırılması yapılıyor ve ekranlar arasında nasıl bir büyüklük farkı olduğu gösteriliyor. Eğer Apple 960 x 1704 piksel çözünürlükte karar kılarsa, iOS’in büyük bir bölümünün yeniden ölçeklendiğini ve her türlü öğenin boyutunun büyüdüğünü göreceğiz. Yani iPhone 6’nın büyük ekranında yüklü gelecek iOS 8’in ana ekranında yine 4 uygulama kısayol ikonu sütunu görmemiz kuvvetle muhtemel.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER