Teknoloji

Viber kullanıcıları mesajlarını alıcının telefonundan da silebilecek

viber-271115

Mesajlaşma uygulaması Viber için yayınlanan son güncelleme, kullanıcıların fazlasıyla hoşnut kalacağı bir özelliği de beraberinde getiriyor. Servise yeni eklenen özellik sayesinde kullanıcılar mesajlarını diledikleri tüm cihazlarından, hatta alıcının telefonundan da silebilecek. Bu imkanının özellikle gönderdiği mesajlardan dolayı sıklıkla pişmanlık duyanları sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

WhatsApp kadar popüler olmasa da, hem iOS hem de Android’de faaliyet gösteren Viber’ın da büyük sayılabilecek bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Viber ile karşılıklı sohbetin yanı sıra, sesli arama ve SMS gönderimi de yapılabiliyor. Yeni mesaj silme özelliği, servisin iOS ve Android uygulamalarında da yerini aldı.

Viber’ın iOS ve Android uygulamalarındaki yenilikler, mesajların silinebilmesiyle sınırlı kalmıyor. Artık kullanıcılar servis aracılığıyla dosya transferi de gerçekleştirebilecek.

Güncelleme paketinin iOS 9 cihaz sahiplerine özel olarak getirdiği bazı yenilikler de mevcut. Bu özelliklerden biri olan interaktif bildirimler sayesinde Viber kullanıcıları, kendilerine gelen bir mesaja bildirim üzerinden yanıt verebilecek. Buna ek olarak, kişiler ve sohbetler için Spotlight üzerinden arama gerçekleştirilebilecek. iOS kullanıcıları, iCloud’da sakladıkları fotoğraf ve videolarını da Viber aracılığıyla başkalarına gönderebilecek.

İLGİLİ HABERLER