Teknoloji

Viacom kanalları Sony’nin internet temelli TV servisinde yer alacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amerikan medya şirketi Viacom ile Sony’nin Viacom’un içeriklerini Sony’nin internet temelli TV servisine taşımak için bir ön anlaşmaya vardığı söyleniyor. Viacom’un bünyesinde MTV, Nickelodeon, Comedy Central, Spike, VH1 ve BET gibi popüler kanallar yer alıyor. Büyük medya şirketlerinin kablo ve uydu operatörleri dışındaki seçeneklerle anlaşma konusundaki çekingen tutumu göz önüne alındığında The Wall Street Journal tarafından verilen bu anlaşma haberi ayrı bir önem kazanıyor.

sony-logo-160813

Sony’nin internet temelli TV servisinin geleneksel kablolu kanal yayınını ve isteğe bağlı izleme seçeneklerini bir arada sunacağı ve bunun sektör için bir ilk olacağı söyleniyor. Halihazırda ABD’deki izleyicilerin TV yayınına erişmek için birkaç seçeneği bulunuyor. Comcast, Time Warner Cable, Verizon ve AT&T gibi büyük kablolu yayın şirketleri ve DirecTV ve Dish Network gibi uydu şirketleri televizyon yayınlarına erişim sağlayan başlıca seçenekler arasında yer alıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Sony internet temelli TV servisine içerik sağlamak için Walt Disney, Time Warner ve CBS ile de görüşmelerini sürdürüyor. Bu dört büyük ismi şemsiyesi altında toplaması durumunda Sony’nin internet servisi abonelerine geniş bir içerik skalası sunacağı ve fiyatları da aşağıya çekerek büyük kablolu yayın şirketleriyle rekabet edebileceği düşünülüyor. Donanım kısmında büyük bir tecrübeye sahip olan Sony’nin bu servisi PlayStation 4 aracılığıyla da kullanıcılarına ulaştıracağı teknoloji dünyasında pek çok kişinin ortak düşüncesi haline gelmiş durumda. Sony dışında Apple ve Google’ın da internet temelli TV servisi oluşturmak için görüşmeler yürüttüğü söyleniyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER