Teknoloji

VIA yeni USB 3.0 göbek denetim aygıtı VL811’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

VIA, tek yonga çözümlü ve ikinci nesil olarak nitelendirilen yeni USB 3.0 göbek denetim aygıtını duyurdu. Bu denetçi USB 3.0 ile mümkün olan 5 Gbps’ye kadar veri iletim hızlarını destekliyor. VL811 olarak adlandırılan bu yeni denetçi CDP (Akış Aşağı Şarj Portu) olarak adlandırılan bir özellik barındırıyor. CDP kavramı batarya şarj spesifikasyonu içinde geçiyor.

Böylelikle, VL811 denetçisini barındıran bir cihazın kullanıcısı, batarya şarj spesifikasyonuyla uyumlu bir USB cihazını buna bağladığında, şarj etme yeteneğine sahip sıradan bir USB göbek veya cihaza göre üç kat daha hızlı şekilde şarj işlemi gerçekleştirecek. Hızlı şarj işleminin birçok tüketicinin cihazından beklediği başlıca özellikler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

VL811 USB cihazlarının tek bir aşağı akış portundan ana cihaza veya başka bir göbeğe bağlanmasına olanak sağlıyor. Dört port da geçmişe dönük uyumluluk barındırıyor, böylelikle eski cihazlar da bu yeni göbek denetçisiyle kullanılabilecek. Bu yeni göbek denetim aygıtının aralarında Windows 7’nin de bulunduğu tüm büyük işletim sistemlerini desteklediği, ayrıca VIA’nın kendi teknolojisini USB PHY ve gelişmiş CMOS işlemcisi sayesinde düşük güç tüketimiyle çalıştığı da belirtiliyor.

İlgili – VIA

İLGİLİ HABERLER