Manşetler

Vestel Venus Z10 Ön İnceleme

vestel venus z10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vestel venus z10Vestel’in akıllı telefon işine girmesi şirkete büyük bir prestij kazandırdı. Akıllı telefon gibi, çoğu insan için günümüzde epey önemli olan bir nesnenin oluşturduğu pazarda, “yerli üretim” olarak nitelendirilen ürünlerle bulunmak gerçekten de dikkatin fazlasıyla çekilmesini sağladı. Ayda 100 binin üstünde satış rakamlarına ulaşmaya başlayan Vestel’in MWC 2017’de sergilediği yeni ürün Vestel Venus Z10 oldu.

Venus Z10, Vestel’in kendi içinde üst segment olarak nitelendirdiği serinin ilk üyesi. iPhone’a benzer bir tasarıma sahip olan bu telefon yuvarlatılmış köşeleri ve ince profiliyle gayet şık görünüyor. 5.2 inç ekranlı telefon, geniş bir yüzey alanına sahip değil. Bu da ergonomiye olumlu katkıda bulunuyor.

Z10 ile birlikte Vestel, ekranın altında parmak izi okuyucusuna yer veriyor. Fuarda sergilenen telefonlarda Android 7.0 Nougat’ın ham sürümü bulunuyordu ve çeşitli uygulamalar önceden yüklenmişti. Fiziksel ana ekran butonu ve kontrollerin bulunmasına karşın kullanıcı arayüzünde sanal navigasyon kontrolleri de görünüyordu. Tahmin ediyoruz ki, Vestel ürünü piyasaya sürünceye kadar kullanıcı arayüzüne çekidüzen verecektir, kendi özelleştirmelerini yapacak, sanal navigasyon kontrollerini de ekrandan kaldıracaktır.

vestel-venus-z10-on-inceleme-2MWC 2017’de sergilenen ürün henüz ön sürüm niteliğinde olduğu için bir yorum yapmak zor. Ancak tasarım ve malzeme kalitesi açısından Vestel’in istediği noktayı yakaladığını söyleyebiliriz. Şirketin “üst segment” nitelendirmesini Samsung, LG gibi büyük şirketlerin üst segment telefonlarla yarışacak telefonlar için kullanmadığını; Z, V ve E gibi kendi ürettiği seriler içinde bir düzenleme yaptığını düşünüyoruz. 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 3050 mAh kapasiteli pille üst segment telefonlar sınıfına çıkıyor, ancak Snapdragon 435 ile orta segment seviyesinde kalıyor.

vestel-venus-z10-on-inceleme-11

Sonuç olarak Vestel’in Z10 ile birlikte, üst segment telefon görünümüne ve şıklığına sahip, ancak çok da pahalı olmayan bir telefon isteyenleri hedeflediğini düşünüyoruz. Bu hedefine ulaşması için yeterli nitelikler Z10’da toplanmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER