Teknoloji

Verizon’un iPhone 4’ünde uyku halinde GSM desteği keşfedildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Piyasaya yeni çıkan cihazları parçalarına ayırmak konusunda oldukça istekli ve azimli olan iFixit tayfasının elinden geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Verizon iPhone modelinin kaçmasını bekleyemezdik. Her ne kadar bu cihazla ilgili birçok farklılığı bilsek de, iFixit’in keşfetmiş olduğu birşey oldukça şaşırtacak cinsten.

Apple Verizon iPhone modelinde Qualcomm MDM6600 yongasetini kullanmış. Bu yongaset hem Verizon’un CDMA/EVDO şebekesini hem de AT&T’nin GSM/HSPA+ ağını destekliyor. Ancak bu yongasetin GSM tarafı etkinleştirilmemiş durumda. Bu durum Apple’ın, eğer isterse, hem GSM hem de CDMA desteğini aynı anda sunabileceğini gösteriyor. Apple’ın bunu yapmamasının sebebi olarak ise sadece CDMA destekli bir telefon için daha kolay anten tasarlanabilmesi gösteriliyor. Sadece CDMA destekli bir telefon sadece iki tane hücresel frekans bandına ihtiyaç duyuyor. Apple’ın GSM versiyonlu iPhone’u ise beş farklı GSM bandı destekliyor, bu da anten tasarımını daha zorlu hâle getiriyor.

Bunun dışına Verizon/CDMA iPhone ile AT&T/GSM iPhone’un çoğu parçası, bazı parçaların model numaraları biraz farklı olsa da, aynı gibi görünüyor. Ayrıca cihazın titreşim motoru da bütünüyle yeniden elden geçirilmiş. Zaten Verizon’un iPhone’unu test edenlerin bu cihazın daha sessiz, daha yumuşak ve masada dururken daha iyi ses çıkaracak şeklinde titreştiği dile getirdiğini okumuştuk.

iFixit’in Verizon iPhone üzerinden yapmış olduğu sökme çalışmalarını görmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER